V SGP Pomgradu pravijo, da je logično, da se potegujejo za vsak posel, sajmorajo zagotoviti delo čez 600 Pomurcem.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je konec februarja kot najugodnejšega ponudnika za širitev soboškega avtocestnega postajališča izbrala ljubljanski SCT, s čimer pa ne strinjajo pri največjem pomurskem gradbenem podjetju. »Menimo, da izbrani izvajalec med drugim ne izpolnjuje vseh predpisanih oziroma razpisnih pogojev za pridobitev posla, zato smo se odločili za vložitev zahtevka za revizijo, ki smo ga tudi ustrezno argumentirali. Glede na to, da je revizijski postopek še v teku, več informacij glede tega ne morem dati,« pojasnjuje odločitev direktor SGP Pomgrada Tadej Ružič. Spomnimo, da je med ponudbama SCT-ja in Pomgrada cenovna razlika le 123 tisoč evrov, po predloženem dokazilu o plačani taksi pa bo zdaj družba DARS v zvezi z revizijskim zahtevkom ravnala skladno s področno zakonodajo.

Skrb za zaposlene in delničarje

»Logično in normalno je, da se potegujemo in skušamo pridobiti čim več poslov, še posebej v teh težkih časih. Navsezadnje imamo zaposlenih čez 600 Pomurcev, ki jim moramo zagotoviti delo. Naša cenovna politika je nastavljena tako, da nudi maksimalno varnost investitorju kot je na primer čim bolj kvalitetna izvedba, plačevanje obveznosti, sposobnost dajanja garancij za garancijsko dobo in eventuelno odpravo napak, nam pa zagotavlja zmožnost izplačevanja plač in nagrad in vseh na plače vezanih dajatev in prispevkov. Istočasno pa moramo tudi delničarjem dati nek rezultat,« še dodaja Ružič.

SORODEN PRISPEVEK: Še drugi "poraz" SGP Pomgrada

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hydrant

to je vse vrejdi, samo če te delali(rodijli) tak pomali kak delate rondo pri Čardi, te nej čudo ka ste predragi...(najbole van ide polejvanje tistoga šoudra)

Frenk

hydrant rondo pa se tak dela pomali ker so pejnezi tak pomali. Oni bi že lani tou končali samo te bi pa letos do junija pare čakali. Terminski plan je pač država takšni določila.

hydrant

jebo državo...

amazone

Rejsan izpolnjujete vse pogoje, ste pa za 125.000€ predragi.Tudi mladinska šola MURE05 je izpolnjevala vse pogoje pa ste joj dali dvojko.Tak je prav "če ne daš tudi ne jemlji"

sobocanec

amazone odlično povedano

čriček

Če si preveč peroven ,ti se dobroga tuj hitro prenaješ ,pa pomalen gor prideš ka je biti drugi ali tretji v vrsti tuj nej tak slabo,samo ka te dela nega ,kriza je vsepovsedi ,tuj Pomgrad se ji nede izogno ,delavci do vsigdar nastradali ,če delajo tu ali tam ,za takšno ali še slabšo plačo ,tuj druge gradbene firme v pomurji so na istom ,Gomboc je isto v riti ,pa še što drugi.To se vidi tudi v obrtni zoni poleg Obija,so ga tak lepo dali vred zeti ,pa so lepi pločniki pa na desetine prometnih znakov ,Roto je nika notri ogrado svojo parcelo že pred časom ,pa ne duha od toga ka bi dale kaj delo .Vsega je preveč ,in prehitro se gradi vsega par mesecov pa je že vse postavleno pa že laufa ,ja pa ednok de te gradenj sfalilo ,in to se dogaja zdaj.edina rešitev je ka Kitajce se pripelamo mogoče bi si uni kaj čednoga zmislili kak oživiti industrijsko zono,mogoče bi kakšne fabrike za petarde napravli -te pa BUM .

bing

Vidin ka ste vsi strokovnjaki na ton področji. Pri javnih izbiraj izvajalca so stalno tri stvari, ka je med vrsticami tudi napisano.
Samo vi očitno gledate samo eno. Te pa pridejo takšni komentari.
Trbej malo ove močvirnike stisnoti-tou je nej perovnost

maw3rick

Nej je pomembna samo cena! Pomembna je kvaliteta izvedbe, dolžina garancijskoga roka pa še kaj drugo se najde. Sicer neven, kak ma to kaj Pomgrad zriktano, ali včase je bokše zejte malo drakšoga izvajalca, pa maš te mer. Eden izvajalec ti naprave eno stvar npr. za 100k falej, pa ti da 5 let garancije, drugome pa plačaš 100k cuj, pa maš npr. 15 let garancije. In če je tak, te se bole splača dražjega zejte, pa si brez brige.

Popaj

g. Ružič naj rajši povej kak so lejko drakši o SCT-ja če majo vse materiale doma (gramoz, asfalt, železokrivnica...) SCT mora to vse pripeljati ali kupiti od Pomgrada. Pa so še izda cenejši od Pomgrada.

Nafudnjene cene mate. To je dejstvo!

incognito

Popaj, aneks na špinačo, po sistemu roka roko umije, obe obraz.

Vej da boš velki, boš razmo, kak tou ide.

Enna

SCT je lejko najfalejši, če podizvajalcev ne plačüvle. Država je pa tüde smotana, ka njoj je najpomembnejši pogoj, što ma najnižjo ceno. Te se pa sigdar more neka še naknadno cuj delate ali pa popravlate, zatou ka je nej bilou že na začetke tak napravleno, kak bi moglo bite. In te na konce se sküper dosta dražje pride, kak je pa bilou povedano.

Starejše novice