Podjetje Wolford bo v Murski Soboti dodatno zaposlilo 20 delavcev

Avstrijska družba Wolford d.o.o., ki izdeluje nogavice in modna oblačila, že dobrih pet let deluje v Murski Soboti. V tekstilnem podjetju je delo našlo 271 ljudi, v prihodnjih mesecih pa že načrtujejo dodatne zaposlitve. Pojavljajo se tudi informacije, da bi naj Wolford prav tako širil proizvodne prostore.

20 novih delovnih mest

"V družbi Wolford d.o.o. smo na začetku zaposlili 145 delavcev, danes v Murski Soboti dela že 271 ljudi. Z delavci smo izredni zadovoljni, saj so to v večini bivši Murini delavci, ki vsekakor opravičujejo svoj sloves. V naslednjih mesecih bomo dodatno zaposlovali, in sicer za enkrat razmišljamo o 20 novih delovnih mestih, " je povedal Jani Polanšček iz Wolford d.o.o. Murska Sobota.

Širitev proizvodnih storitev

Naložba podjetja Wolford v Murski Soboti je vredna 5,5 milijona evrov in na 4000 kvadratnih metrov velike proizvodnje dnevno sešijejo 10.000 kosov ženskih hlačnih nogavic in 1200 bodijev. "V prihodnjem obdobju razmišljamo tudi o širitvi proizvodnje vendar pa dokončna odločitev, glede nadaljnje širitve proizvodnih prostorov, še ni sprejeta," pravi Polanšček.

Uspešna podjetja so vlečni konji regije

Tekstilno podjetje je bilo lansko leto razglašeno za najuspešnejše tuje podjetje v državi. Mestna občina (MO) Murska Sobota je tako še posebej ponosna na uspešno delovanje Wolforda.

"S predstavniki podjetja Wolford smo v stiku in smo seznanjeni z njihovo namero. Veselimo se  poslovnih uspehov podjetij v naši občini, ki jim omogočajo nadaljnji razvoj in širitev, zato na MO Murska Sobota pozdravljamo širitev proizvodnje v podjetju Wolford, ki bo prinesla v našo sredino tudi več novih delovnih mest," sporočajo z MO Murska Sobota.

Wolford, najboljši vlagatelj v Sloveniji, se je za Mursko Soboto odločil zaradi tradicije tekstilne industrije, saj so proizvodni prostori blizu Avstrije oziroma od njihovega sedeža v Bregenzu ob Bodenskem jezeru oddaljeni le 600 kilometrov, pa tudi zato, ker je Slovenija članica EU, ima izobraženo delovno silo in kompetentne partnerje.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

To je dokaz, da murine delavke znajo delati.

dupont

tou je dokaz, ka si nekda s 7 razredami osnovne šole službo dobo, te te pa je mura poslala po paper ka si grato šveljđa. monkey see monkey do.

to si zaj tak pravo ka če tej ženske delajo v gradbeništvi. menej bi bole zanimalo lastne kreacije tej žensk pa kelko je sama iznajdljiva pri svojon posli.

tou ka se wolford razvija se lejko pripiše firmi, nej delavki wolforda, kera je pač prlej delala za muro. mislin ka je prodaja produkta tu bole merodajna kak pa brzina šivanja ene micke z beznovec. ta micka je že od samoga začetka nadomestljiva delovna sila.

Gost (nepreverjen)

Verjetno ima micka z beznovec tudi kakšne zasluge, za dobro stanje firme, če dela z veseljem.

suljo (nepreverjen)

Tou je dokaz ka murine delavke znajo delate, samo vodstvo v muri je bilo totalno nesposobno in je gledalo samo za svoje žepe !!!

olosh (nepreverjen)

Neven ka ma mura veze s ten ka Wolford zaposluje?:) Pa ka ste vsi omejeni ali ka?:) Wolford zaposluje zatou, ka širijo proizvodnjo in nej zatou ka bivše murine delavke znajo dobro šivati:) vejpa prosin vas lipou...Saj tudi Mura bi dodatno zaposlovala, če bi država malo genola na ton področji in če ne bi prišla nepsosobna Lukančičova! Kda de se začalo vlagati direktno v gospodarstvo de vsako podjetje širilo prizvodnjo in začalo zaposluvati!

karbrezimena (nepreverjen)

olosh...nema kaj država vlagati, podjetje se more samo financirati in to s sposobnim vodstvom.
tak,pa nič drugače.

olosh (nepreverjen)

nišče ne guči o vlaganji ampak ukrepanjih zoper vodilnih a.k.a Mojca Lukančič ;) In to preventivno! Država pa mora začati vlagati na splošno v gospodarstvo ker če se to nede zgodilo lejko pomahamo z belo zastavo. Lani je vsaki drugi den šlo eno podjetje v stečaj in letos se ne piše kaj načik...Saj Mura od kar je Mojca odišla posluje z dobičkon, kljub temi ka kupci znajo ka so v stečaji...hejteri in škodoželjci pa še zdaj ne vidijo dobrih rezultatov. Žal, takšno je pač Prekmurje.Vsak bi se rad koristo ali koristen pa nebi bil.

müjra (nepreverjen)

prosin vas kak je lejko tekstilno podjetje "vlečne konj" regije. prekmurje se očitno resno nikoli nika ne nafčij...kak de tekstilstvo rešilo regijo, če pa davle minimalne plače zaposlenen?

takšne firme v prekmurje samo še dale držijo regijo na repe gospodarske razvitosti. nobena razvita regija ali država gnes več ne sloni na delovno intenzivnih panogah

gost112 (nepreverjen)

Zaj so zaposlili dosta mladij coj, keri so Muro samo od zunaj vidli. Tak ka se ne hvali samo njih

zzzzzzz (nepreverjen)

ETO JE SAMO ZAČASNO.TEKSTIL BO V NAJMANJ 5 LETIH PROPADEL SAJ SO DRUGJE CENEJŠI. KDO BO PA POTEM PARADNI KONJ??UČITELJI Z 2000€ PLAČE????

dekla (nepreverjen)

Kelko ge znan, je v wolforde večina takšeh delavk, ka so muro vidle samo od zunaj.. Delala san tan prek zavoda nekaj in san vidla same večinoma mlade dikline.. tude s trgovsko šaulo so tan najšle delo, se navčile in so fejst napredovale. Taka nej samo murinih delavk hvalete.! Znan par murinih delavk kere nevejo niti ene luknje zakrpate, nej ka bi še šivate znale, ne šinfan vseh, ampak nejso vse tak dobre delavke bilej za kakše so se mele.

black panter

drugi komentator od zgoraj doj,tij si en velki idiot

DJ. (nepreverjen)

dupont...tij pa si bedak resno ej, pa ka tij maš vse papere v glavi pravilno sklane...no naj ti je poven, nemaš jih!!!kak te je nej sran tau napijsate? in ka ti poven, so iznajdlijve, in majo njihove lastne kreacije. če si pa že takše frajer pa te napijše što si pa ka si, ne skrijvle!!ne vupaš, ka si navadna p....

dupont

vejpa či ste tak čedni, ge ste bili kda je mura propadala? kda je iz 4000 delavcov šla samo še doj? tan ste se za sindikaton skrivali pa nekše majce odavali pa fujčkali voni pred mercator centron pa se drli takše parole ka jih še sami nejste razmili.

rejsan mislite, ka si ena avstrijska uprave mane rokej, zatou ka majo zaposlene bivše murine delavke? ka pa v evropskon prostori sploj pomeni biti murina delavka? ste sigurni ka izven Slovenije muro tak dobro poznajo?

či je murina delavka sposobna delati, ka pa tista iz beltinke je nej bila? pa tiste iz preventa? pa tiste iz gorenja? najležej je cejle dneve dva gumba gor šijvati ali pa golejre pejglati. ite rajši probat kak je, kda more ženska en den pralni stroj skup sestavlati, drugi den pa že vlejčti plinsko napeljavo v šparat in za tou more nešče tudi odgovarjati. najbrž je nej takša panika, kda se ti na murinij lačaj lačnica začesne, kak pa če se cela familija zagifta??

ge ste bilij pametnjakoviči, kda se je saka drujga murina delavka med malicof znašala nad pomurkinimi delilkami? pa ka so se na sindikalce pakivali samo k****. pa ka nemo omenjo, kelko poznaš takših, ka so z II. in III. kat. invalidnosti marsikama pririnoli.

se vidi, ka komentare večinoma pišete takši brez srednje šole, ker nekak ne razmite kak gospodarska politika deluje.

iz vsake kurčeve debate grata ali štihec vs. štihec, ali pa se odkopavajo zakopani ostanki mure.

murini delavki so delovna mesta ponujena, ker pa je znanje jako omejeno, se pač indri nemrejo zaposliti kak v muri. jebiga. mura bi skous samo mogla biti nekši velki prekmurski sinonim. sinonim za ka?? vejpa muro pa njeno kvaliteto so hvaliti samo tisti, ka so njihove cote meli dvakrat letno, enouk za božič k meši, drugič pa na kakšoj birmi/obhajili/gostuvanji.

vsi se tak nage počutijo brez te njihove mure, brez pomurke pa nišče neje lačen? pa ka te pomali brez pomurskoga mlejka? nede nišče žejden?

olosh (nepreverjen)

Dupont ti sploj prečitaš ka napišeš ali prsti delajo hitreje kak razmišljajo tvoji mali možgani? :)

Srbi me jezik! (nepreverjen)

Dupont, ti si ... ne, ne mislim se spuščati na tvoj inteligenti nivo, ge san samo v Muri delala slabih 27 let, pa najsan dobila odpovedi, sama san jo dala, ka san šla delat drugo stroko. Naj poven, ka nejsan tista s par razredami, moje sošolke so tudi v javnon sektore, je pa bil pač splet okoliščin takšni, ka san se pač zaposlila v Muri, kera je že pred več leti nazaj sodelovala z Wolfordom, ka mogoče ti to niti ne veš, zato pa mlatiš neumnosti.
Murina kvaliteta je bila in ostane, tiste stvari so bile več let lepe, nej pa te ponarejene kitajske cote, zato pa imamo telko ton odpadnoga tekstila.

Pa še naj to poven, ka komenteram pa man srednjo šolo, pa malo več še polek, pa malo se tudi razmen v gospodarsko politiko, pa mogoče man še več delovne dobe, kak pa maš ti let, ka glede na tvoje mnenje bi ti mogo še biti v osnovni šoli, nižja stopnja. Pa oprostite mi osnovnošolci, če vas žalim!
Pa ne bi več niti debatirala o invalidnosti, ka nemaš pojma, ka je vse bilo v Muri in vse se ne meče v en koš.
In zdaj vam želim veselo pljuvanje po mojem komentarju!

zzzziuuu (nepreverjen)

mura pa wolford je velka razlika. Nika nej isto. So druge masine za sivati pa vse se drugace dela tak ka nej primerjate z muro. Pa sto nej v mure pa v wolforde delo nemre pravte kak je. Pa fala boge ka se nesce v pomurje omogoca ka lejko mlade delajo ka z slovenskih firm tak nika nede ka so vsi v krize. Pa vseeno ce je mala placa bokse to pa kak nika

micka1 (nepreverjen)

Mura je mogoče gda kaj šivala za Wolford, saj ta firma v svoji ponudbi nema samo žabic, ampak ponuja tudi oblačila. Prva špica njihove so pletenine, vse je višji cenovni razred. Specifika dela pri šivanje žabic je čisto drugačna in nema veze s šivanjon gvanta, tak ka te fabrike ne držijo gor Murine delavke. Mura pa si znamo, ka je propadnola, zatau, ka je nej znala dobro lansirati svoje blagovne znamke, bila je absolutno predraga, brez dobrih modelov, moški še, za ženske pa večina beda. kvaliteta pa tudi neje bila tak opasno famozna. Fura v več kaputaj se mi je prehitro za ceno štero san plačala vtrgnola.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice