Boštjan Klement iz Ljutomera je danes zjutraj začel s protestom pred tukajšnjim okrožnim tožilstvom v Murski Soboti, vendar ga je moral kaj hitro končati, saj so mu policisti zasegli plakat.

Klementova zgodba se je začela leta 2006 zaradi nakupa stanovanja v katerem trenutno sicer živi. S prodajalcem stanovanja se je zapletel v spor, ki ga je pa izgubil. Klement je zahteval, da mu prodajalec vrne kupnino, zato ga je le ta zaradi izsiljevanja prijavil tožilstvu. Klement je bil spoznan za krivega groženj in izsiljevanja, prodajalec stanovanja pa ga je še iztožil za odškodnino.

Vendar pa Klement vztraja, da: “V mojem postopku je bilo toliko stvari naključnih, da to ne more biti več naključje”.

Za današnji protest se je Klement odločil zaradi tega, ker ima jutri obravnavo na sodišču zaradi neplačanih davkov pri nakupu stanovanja. Klement še dodaja, da ima že pet let blokiran račun, in da so mu zaradi vseh teh izvršb tako uničili življenje, da zdaj ne more nič več.

Pravi, da protestira proti vsem pristojnim, ki jih je cela veriga, in se po njegovih besedah medsebojno ščitijo. Odgovorni bi naj ukrepali šele, ko bo njegovo zdravstveno stanje kritično, ampak vztraja, da bo protest poostril, če ne bo napredka. “Protestiral bom do zadnjega”.

Protestniku kazenska ovadba

Danes okog 8. ure je policist Policijske postaje Murska Sobota pri delu na terenu zaznal, da pred zgradbo Državnega tožilstva v Murski Soboti stoji občan in ima ob zid naslonjen plakat z napisom proti uradni osebi, zaposleni v tej ustanovi. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je občan utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja Obrekovanja. Plakat je bil občanu zasežen in bo priložen kazenski ovadbi.

Tagi

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Zaradi česa se je zapletel v spor?

car (nepreverjen)

Zaradi tega ker je v stanovanju imel purane, ki jih je gojil in to cirka petdeset.In kako laho človek pol živi v njegovi bližini.

naprej (nepreverjen)

ne poznam ozadja, dejstvo pa je; za svojo pravico se je potrebno boriti in tu ga podpiram!

kkkkk (nepreverjen)

z mirnimi protesti še nikoli nihče ni nič rešil.

svetice

Ta vzrok stavke ni resnicen. Stavka zaradi drugih stvari. Teh je toliko, da jih tezko napisati vse. Ko se ze omenja stanovanje je eden od vzrokov tudi ta. Imela sta notarski zapis v katerem je medrugim bilo zapisano, da se stroski pri prodaji delijo na pol. Tudi, da se kupnina steje v ceno. Sodnik je odlocil, da se stroski delijo na pol, ker je kupec, kupnine pa mu ni potrebno vrniti, ker je stanovanje prodal nekomu drugemu.... kasneje ga namerno niso obvestili za placilo sodne takse, samo, da je ta sodba postala pravnomocna. Pa se prodajalcev odvetnik je bil nekoc sodnik na tem sodiscu, kar verjetno ni nepomembno
To je samo en del, takih stvari je bilo vec. Zacelo pa se je, ko je tozilka zavrgla kazensko ovadbo, pa jo kasneje sla spreminjat v obtozni predlog. Tega ji zakon sploh ne dovoljuje. To tudi dokazuje nadzor spisa, ki je bil prav v tem casu, pa se niso ugotovile nobene nepravilnosti, kar pomeni, da je celo spreminjala za nazaj in datume pisala za nazaj........

tutu (nepreverjen)

"... stoji občan in ima ob zid naslonjen plakat z napisom proti uradni osebi, zaposleni v tej ustanovi."

Kda pa Janšisti tou delajo pa ne dobijo kazni?

Revolucija (nepreverjen)

Ko pa gda protestirajo koktasi ?! Te pa nega policije?! Zdaj se naj bunijo koktasi za demokracijo.

Revolucija (nepreverjen)

Policist ugotovil.... Vsaka mu cast. Naj se KDan ugotovil da se obrekuje zali norcuje.... Celotno sodstvo , MK, premiers.... TE pa nic????? Cudno cudno cudno....

svetice

Mene pa tudi zanima, kako je lahko policaj to storil sam od sebe. Kaznivo dejanje obrekovanje se lahko zacne le na predlog oskodovanca. To pomeni, da je morala tozilka prijaviti policiji in na tej osnovi je bil policist dolzan zaceti postopek. To je pa se dalec od kazenske ovadbo, kot se navaja v naslovu.

Najbolj zalostno pa je to, da clovek mora gladovno protestirati

svetnik (nepreverjen)

Klemen ne laži sebi pa drüjgin, raje na tvoje transparente napiši ka so te izvedenci že dostakrat ocejnili za neprištevnoga in te poslali na obvezno psihiatrično zdravlenje, pa napiši ka si že bil obsojeni za grožnjo pa te san sveti Čeferin nej rejšo,neven če je se tau že pravnomočno ali istina je. Pa zapomni si že za idnauk ka te soudi ZAKOn nej pa lidje keri samo v slüjžbe odijo ka pejneze za život dobijo, da do pa računalniki na obravnavaj sedeli pa ti soudili zaradi tvojih kršitev zakonov pa se neboš spravlo na sodnike pa tožilce ampak na elektro firmo ka napaja te mašine ali pa na prizvajalca softwera? eh idi nekan raje ... maš srečo ka si v SLo, vej avstrijci bi te že zdavnaj strpali v kakšen stari grad, madžari pa v grajsko klejt. Aja, lička maš še kar okrougla, nede ti škoudilo malo posta.

svetice

Ni mi jasno, kako je lahko nekdo obsojen, kateri je nepristeven. V zakonu jasno pise, da kdo je nepristeven ni kriv. Torej ne obsoja zakon kot ti trdis, ampak ljudje. Si kontradiktoren. Po mojem te je tozilka poslala v akcijo, ker ga zelis blatiti in ocitno veliko ves. Kolikor jaz vem, je prav ta tozilka zavrgla, da gre za groznje. To zavrzeno kazensko ovadbo ti z njenim podpisom lahko posredujem. Pa mi razlozi, kako lahko kazensko ovadbo zavrze in iztocasno nadaljuje z pregonom. Tega ji zakon ne dovoljuje. Da dela taksne stvari, kakrsne se zaveda, da jih ne sme, se samo lahko se vprasam, ce je to storila zastonj ali za to prejela podkupnino? Po mojem mnenju tega ni storila zastonj, ker ni kmecke logike, da bi sla namerno krsit zakona...... Se vec ti lahko dokazem, da sploh ni iztocasno zavrgla kazenske in nadaljevala pregona, kar dokazuje nadzor nad spisom, ki se je opravljal pred Vrhovnim drzavnim tozilstvom, zunanjega oddelka v Kopru, kateri ni ugotovil nobenih nepravilnosti, kar pomeni, da je sla spreminjat za nazaj in celo pisat datumov za nazaj. V kolikor bi to storila iztocasno bi nadzor ugotovil nepravilnosti in bi ukrepali.

In reply to by svetnik (nepreverjen)

123 (nepreverjen)

svetnik. Mogoce imas poslanstvo od t.... ale se pa sam prodajalec. Pogrezni se....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice