Stečajni upravitelj kljub temu govoril o investitorjih iz Kitajske in Lichtensteina.

Danes opoldne je na sedežu družbe potekala druga javna dražba modno-oblačilnega podjetja Aha Mura. Stečajnemu upravitelju Aha Mure Stevu Radovanoviću tudi na drugi dražbi zdravega jedra Aha Mure v stečaju ni uspelo prodati. 

Mure tudi za 3 milijone noče nihče

Stečajni upravitelj Aha Mure, Stevo Radovanovič, je izklicno ceno s 4,6 milijona evrov, kolikor je želel za Muro iztržiti oktobra lani, znižal na dobre tri milijone evrov, vendar varščine v višini 300.000 evrov do petka ni plačal nihče. Na dražbi so bili naprodaj poslovna cona s tremi industrijskimi objekti in vratarnico, stroji in oprema, zavarovana blagovna znamka Mura ter nezavarovana blagovna znamka eMura. Tržna vrednost Murinih znamk je ocenjena na 119 tisoč evrov.

Če ne bo kupca, bo proizvodnja ustavljena

Prodaja družbe mora biti zaključena v roku enega leta od ponovnega zagona proizvodnje, predvideva stečajna zakonodaja. Ta rok se izteče 17. julija in če do takrat ne bo prodaje, se proizvodnja zaustavi. Radovanović ob tem dodaja, da jim čas ni naklonjen, a se maksimalno trudijo najti kupca pred omenjenim rokom.

Razgovori potekajo intenzivno

Kot je povedal Stevo Radovanović, potekajo intenzivni razgovori z določenimi potencialnimi investitorji. Po njegovi oceni je med temi tudi nekaj resnih ljudi, ki imajo kapital in znanje o stroki ter seveda interes. Tuji interesenti za nakup družbe so po besedah upravitelja dobro seznanjeni z dogajanjem okoli podjetja ter redno spremljajo tudi vse medijske objave o dogajanju v zvezi z družbo Aha Mura.

Tudi o investitorjih iz Kitajske in Lichtensteina

Že ta četrtek naj bi na razgovore in ogled prišli tudi, po besedah upravitelja izredno zanimivi potencialni investitorji iz Lichtensteina. Ravno tako je interes tudi s strani kitajskih investicijskih skladov. 

Če kupca ne bo, bodo poskušali ohraniti delovna mesta

Radovanović je povedal, da se intenzivno pripravljajo tudi na črni scenarij - torej da do 17. julija ne bodo našli kupca za podjetje. Proizvodnja se bo takrat morala ustaviti, zato že razmišljajo o ustanovitvi podjetja, na katerega bi prenesli dejavnost ter mu dali v najem nepremičnine ter opremo. Svojo idejo naj bi že predstavil tudi bankirjem ter nekaterim upnikom družbe, ki naj bi svoje terjatve spremenili v stvarne vložke, ti pa naj bi izkazali načelni interes za tovrstne rešitve.

Boss bi se vrnil, če bi zagnali Prvi maj

Na tiskovni konferenci je Radovanović odgovarjal tudi na vprašanja glede morebitne vrnitve Boss-a. Kot je povedal, je v stiku z vodilnimi v podjetju Boss ter verjame v njihovo vrnitev. Boss naj bi namreč proizvodnjo razpršil po nekaterih drugih tovarnah v državah nekdanje Jugoslavije, vendar naj nad rezultati ne bi bili pretirano zadovoljni. A Boss naj bi nadaljne sodelovanje pogojeval s ponovnim zagonom proizvodnje v hčerinskem podjetju Prvi maj v srbskem Pirotu.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ooooooo (nepreverjen)

zapreti to sramoto in jo z zemljo zravnati.KU.....
UPAM DA UŽIVATE V SVOJIH MERCEDESIH, VIKENDIH, JAHTAH,....

- o

Te stečajni tak gučij od Kitajcov pa vsega boga kak je Lukančičeva stalno motala o skrivnem Nemškon rešitelji Mure .Te Stevo dobij vsaki mejsec lejpe pejneze in splača se čim duže vlejčti stečaj in prodajo

BB

Točno tak, stečaj traja tak dugo dokejč stečajni še kaj od firme lejko potejgne...

Skeptik (nepreverjen)

Žalostno je, da se eni ne zavedate, da trenutno vseeno 440 družin ima kruh s te firme. Plače so mizerne, ampak vseeno ljudje lažje in bolj s ponosom plačajo čeke in hkrano, kot pa bi jo plačevali če bi dobivali socialno pomoč. Eni se malce zamislite nad svojimi komentarji...

tlko o ponosi (nepreverjen)

žalostno je to, kdo razmišla narobe. Tudi jaz sem ostala brez službe in sem brez socialne pomoči. TUDI jaz S PONOSOM plačam čeke - vredi????. še večjim ponosom. V vednost. nejsmo vsi na socialni, nej vse v en koš metati. Se borimo z dneva v den pa smo pač priboljške črtali. Lažje plačajo položnice, z večjim ponosom pa nej!

angel varuh (nepreverjen)

Ste opazili? Investitorji iz Lihtenštajna pa Kitajske. Pa to ni res!

mačetar (nepreverjen)

Skeptik, pojma nemaš, se ti vidi ka nemaš tri čiste. Sponosom plačajo čeke in hrano ??? Kakšno pa dobijo plačo ? to bi že lejko znal.

veleum (nepreverjen)

... Investitorji iz Lihtenštajna in Kitajske :) Zakaj pa te stečajni ni povabil novinarje na takšno dogovarjanje? Ali se bla bla dogovarjajo po mailu ali po facebooku?... ne bi me čudilo, če se na drugi strani s njimi, seveda če obstajajo, za svoje dobro pogaja še Lukančičeva ...

- o

Bogme dokeč je bil Kuharič so se dušili od dela in naročil po Kuhariči pa je tak pomali začala ladja püjščati .Vse fele direktorov je bilo ampak vse zabadav .Vsi so bilij telko ka so si nagrabili te pa gas .Jezoš gda je še bil Meh ka nej mel pojma niti ka je gumba .Pa nekši levonja je bil ka je delavcom klimo izklaplal v tovarni kak se vrag že zval .Torej v Soboti ta dva velkiva sprevoda da do zakapali Pomurske mlekarne in Muro .Škoda kama so nas pripeljali in nas napravili rejveže .
Čudno ka ne pravijo ka se za Muro zanimlejo kakši iz Madagaskarja .E samo mo živčen ka se dogaja v toj državi

murašikovič (nepreverjen)

tej stečajni , že leta vleče mastne pare,pa samo vleče in vleče naj se odmakne in prepusti prekmurcu kateri je znal voditi muro in je odišo zaradi ljubljanskih politikov ki so muro na nulo spravili, prekmurci smo bili in bomo sužnji drugim za to pa je naj več receptov izdanih v leto 2014 z depresijo ker uničujejo politiki našo zemljo ki rodi zdrav kruh ustavimo to bodimo republika zase

zima.bella

murašikovič(89.143.108.108) tej stečajni , že leta vleče mastne pare

Ej, Muraškovič moj, znaš našteti, koliko stečajnih trenutno vleče pare iz krmišča,
zvanoga Mura?

Gost (nepreverjen)

Kljub proizvodnji in lastni prodaji bojo zaprli tovarno in 450 družin prisilili v izselitev, ker druge možnosti ni? Zakaj kakšen od direktorjev ne vzame vsaj v najem? Če bi kitajci imeli interes bi kupili kakšno prazno parcelo, oni ziher ne bojo imeli tovarne za bosa. Edino če Lukavičeva nazaj vzame tovarno, ko bo spet odpisana dolgov.

Gost (nepreverjen)

Muro so vničili domači lidgej, ne pravim ka delavci ampak vodilni. Pa tudi sindikat je tudi dosta kriv in na zadnjem mestu delavci. Ker ko ste vidli ka takšno delo ne vodi nikamor se mora vodstvo menjati. Nekdo omenja Meha. Da ste vidli ka nema pojma bi ga zamenjali. Isto je v mlekarni. Kdo je vodo firmo, domači lidgej, se pravi sami smo si uničili firme in zdaj jok. Škoda, škoda, škoda.

Gost (nepreverjen)

Vodilni so nikoli nej šli praznih rok in čakali na zavodi par lejt in prosili socialno, ker so sposobni so si iztožili odpravnino in že delajo naprej.

- o

Bogme viditi je ka Stevo ma fejst dobro tapicejrani fotelj mogoče je še masažni .V takšen se da lejta in lejta presideti edijno či od predolgega sedenja ne dobij " vuka " ali "farkaša " .Tüdi vsem ka so kaj pokrali in delavce napravili za sužnje naj krepajo v najvekšij mukaj enih deset lejt v posteli .Barabe in banda nika drüjgo .

Ciganjscek (nepreverjen)

Vsi tij investitorji so od tam ge se lga ne da najti. Kak jih je ta stecajni naionouk najso. So sploj culi za ms? Tou se najvecji carovniki nejso sposobni rejsiti muro nej ka bi jo sto rejso do 17. Julija 2015 gda so ze sodne pocitnice. Vse je velka megla.

Gost (nepreverjen)

Ko mura dela brez lastnika dela dobro in pozitivno, isto kot za časa starmana. Verjetno jo vedno znova pokopljejo krediti svojega nakupa.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice