Nova gostilna Nona bo konec letošnjega leta odprla svoja vrata na lendavski ulici v Murski Soboti.

Murska Sobota bo v prihodnje bogatejša še za eno kulinarično razvajanje. Konec letošnjega leta bo na lendavski ulici, v prostorih nekdanje okrepčevalnice Habot, zaživela simpatična gostilna Nona, ki bo s svojo ponudbo in domačim vzdušjem razvajale gurmane.

Iz Lenarta v Mursko Soboto

Smiljan Fekonja  je že od nekdaj navdušen nad Prekmurjem in predvsem Prekmurci. Tako, da izbira nove lokacije njegove gostilne ni bil problem. "V Lenartu smo gostilno vodili dobrih enajst let, prepričani smo, da bomo v Murski Soboti  uspešno poslovali in navduševali naše goste," nam je povedal lastnik None.

"V Prekmurju sem že skoraj kot doma, tu imam ogromno prijateljev. To je bil tudi glavni razlog, zakaj smo se odločili, da začnemo poslovati prav tukaj. Ravno v Murski Soboti sem v mladih letih pridobival svoje prve poslovne izkušnje, v vašem mestu sem imel prvo premično trgovino z mesninami. Tako sem se že v mladih letih navezal na vaše kraje," pove Smiljan Fekonja.

Danes gostinec, prej trgovec

Smiljan nam je povedal, da ima zelo lepe spomine na Trejzino in Mikloševo senje v našem mestu. V mladih letih je namreč prodajal mesne izdelke, saj je oče bil lastnik poznanih mesnin Fekonja. "Takrat sem spoznal kopico prijetnih ljudi, in morda je prav takrat padla odločitev, da bom svojo poslovno pot nadaljeval ravno v prekmurski prestolnici," ponosno pravi Smiljan.

Gostilna mora imeti dušo

Gospod Fekonja se z ženo ukvarja z gostinstvom že več kot 10 let. Meni, da mora vsaka gostilna imeti svojo dušo in karizmo, le tako bo postala pravi kraj, v katerega se bodo gostje radi vračali.

Nove zaposlitve

Gostilna Nona bo poslovala z delom stare ekipe. V svoje kadre pa bodo vključili tudi nove sodelavce. Fekonja poudarja, da bo pri zaposlovanju dal prednost tudi prekmurskim delavcem.

Konec leta vas bo v Murski Soboti pričakovala nova gostilna Nona, notranji ambient vam bo postregel z svežim dizajnom, ki se prepleta med kamnom in lesom, s kančkom italijanskega pridiha. Svoje brbončice boste razvajali ob okusnih špagetih, picah in drugih dobrotah.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vajz (nepreverjen)

Habaut.??? Mate govorno napačo? Tou ( nej tao) je bijla gostilna Habot. Which pronounces "Habout"! Krucifix, pa prekmurščina kao neka.....

Jože123 (nepreverjen)

"Pogovarjali smo se z lastnikom Smiljanom Fekonja..." S kom ali s čim? Tretji ali četrti razred OŠ.

Srečko67 (nepreverjen)

Bomo probali,...

dedi (nepreverjen)

Zavolo takših kak sta vuva ka iščeta dlako v jajci smo zdaj tej državi v kurci.

gost (nepreverjen)

Dedi ge pa mislin ka smo zavolo takših ka pišejo kak avtor toga članka, ka niti slovnice ne obvladajo pa se še kaj bole važnoga spravlajo delat.

edennnn (nepreverjen)

če do meli dobre pice kak na začetki tan v Hrastovci, te de dobro, ker so se kesnej pokvarili in je kvaliteta spadnola za 80 posto. Valjda so začali falejše sestavine cuj dejvati, rezultat je pa te bil poslabšanje kvalitete. Tü pri Haboti je edino malo parking pa krožno problem, vači pa naj jin krene, v Soboti itak naga nindrik dobre pice.

mimi mi (nepreverjen)

Super! mene pa nona v lenarte resan dobro geste,taka vupan ka de tu enako.Jebene je resan malo parking ovaček pa kul.Mij se še zdaj stavlamo kda idemo v okolico :)

nega (nepreverjen)

v lenarti nega vec none kelko ge znan, je že nekša druga gostilna

kozorog

čestitke in dosti uspeha Smiljan, pridemo na dobro pizzo

Starejše novice