Napovedanega šova na POP TV torej vseeno ne bo.

Ob koncu resničnostnega šova Slovenija ima talent so na Pop TV napovedali, da naj bi na televizijske ekrane kmalu prišel nov šov Gasilci: Enota 14. Po poročanju Slovenskih novic pa sedaj oddaje vseeno ne bo, vsaj ne to pomlad. Namesto te sedaj napovedujejo nek nov velik projekt.

»Projekt smo pripravljali v tesnem sodelovanju s sodelavci poklicne gasilske brigade Ljubljana in z drugimi predstavniki gasilcev v Sloveniji. Skozi oddajo smo ob pomoči strokovnjakov želeli prikazati zahtevna usposabljanja, srčnost in predanost prostovoljnih gasilcev. Tako bi še dodatno utrdili njihov ugled in dobro ime, hkrati pa bi lokalni skupnosti nudili podporo z denarno nagrado, ki bi jo tekmovalec priboril za svoje prostovoljno gasilsko društvo,« so zapisali v današnjem sporočilu medijem.

Kot smo že poročali (http://www.sobotainfo.com/novica/globalno/gasilci-se-ne-strinjajo-z-novim-resnicnostnim-sovom/100626), so bili nekateri mnenja, da je šov ponižujoč do prostovoljnih gasilcev, Gasilska zveza Slovenije pa se je odločila, da ne bo pristopila k sodelovanju. Brez soglasja in strokovne podpore GZS, tako Pop TV, »tega izredno zahtevnega projekta ne želimo delati, zato smo se skupaj z vodstvom GZS dogovorili, da ga za zdaj ne bomo izpeljali«.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gasilcihthr (nepreverjen)

gasilci večino časa nič ne delajo in to bi jim bilo preveč. saj so vajeni počivanja

Vipko
Truplo

So delovna mesta, kjer je celo zaželjeno, da se "počiva"! Če gasilci resnično nič ne delajo pomeni, da nikjer ne gori, da nikogar ne režejo iz pločevine, nikogar ne rešujejo pri poplavah. Tudi na to je treba pomisliti.

Pa s temi nisem nikakor hotel napisati, da res nič ali malo delajo. Enostavno ne vem, vem pa edino, da jim nikakor ni lahko ob raznih intevencijah.

In reply to by gasilcihthr (nepreverjen)

zagasilce (nepreverjen)

Kolikor je meni znani, naj bi šov bil namenjen prostovoljnim gasilcem. Ti imajo, vsaj večina med njimi, svoje redne službe. In doma imajo, spet, vsaj večina med njimi, svoje družine. In ko zatulijo pozivniki, se takoj odpravijo na intervencijo, tudi ob dveh ponoči, če je treba, in zjutraj gredo normalno v službo. Nekateri gredo na intervencijo tudi med delovnim časom, ker jim služba to pač omogoča. In za to, da gredo na intervencijo nekomu pomagat, ne vem sicer, kako imajo urejeno med službo, ampak tisti čas, ko so taki kot si ti, 'gasilcihthr', domač počivaš ali spiš, ne dobijo ničesar. Morda hvala lepa. Denar, ki je namenjen gasilcem, pa ga je vsako leto manj, pa gre izključno za opremo, da lahko gredo naslednjič spet pomagat sredi noči. Tak da ne bi o počivanju gasilcev.

Vipko
Truplo

Tudi to je tako od mene kot laika napisano čisto točno. Meni ni jasno, kako lahko nekateri tako nečloveško gledajo na več zadev: zadnjič je nekdo primerjal policiste s svinjami, sedaj gasilce z lenuhi oz. brezdelneži in še kaj. Ko bo gorelo, si naj pač gasi sam, ko bo rabil tisti pomoč policije, pa naj pokliče dobesedno svinje s hleva, kakor se je slikovito nekdo izrazil na tisti temi.

In še vedno drži kot pribito, da če gasilci "počivajo" so naša življenja bolj varna, premoženje ne gori in še kaj.

In reply to by zagasilce (nepreverjen)

Čika.pajo (nepreverjen)

Čeprav je denar gasilcem potreben pa je vprašanje komu je ta denar bolj potreben ali gasilcem ali POP tv-u. Ker je to šou je kot na dlani da je verjetno kot na dlani samo en namen siromašenje prebivalstva z bogatenjem elite na POP-u ter metanja drobiža med gasilce. Če pa smo pri organizatorju pa za njega tako ali tako ni nobene z moje strani lepe besede.Za moje pojme je to televizija ki nas je v preteklosti pridobila z modernimi ameriškimi filmi, nadaljevala v stilu obtoževanja ter pravice do informiranosti.
In samo v razmislek jutri se bo zgodila nesreča kjer bo splet okoliščin privedel do mogoče za nekatere spornega ravnanja gasilcev-takoj bo odaja razprava in v nič bodo šli trudi teh naših spoštovanih gasilcev ali drugih dobrovoljčkov.

Starejše novice