Seznam podjetij v Pomurju, ki svojim delavcem ne plačujejo prispevkov za pokojninsko, zdravstveno in ostala zavarovanja iz dela.

Zaradi še vedno trajajoče gospodarske krize, precej podjetjem primanjkuje denarja. Nekatera izmed njih pa želijo privarčevati tudi tako, da svojim zaposlenim ne plačujejo prispevkov ali celo plač. Imena teh podjetij na deseti dan vsakega meseca objavi finančna uprava Furs. Seznam so objavili tudi na portalu Pod črto, gre pa za mesec semptember.

Namen razkritja preventiva

Namen razkritja imen teh podjetij bi naj bil predvsem preventivne narave, pojasnjujejo na davčni upravi. Tako lahko na primer nekdo, ki išče zaposlitev, preveri, če potencialni delodajalec izplačuje plače oziroma prispevke. Furs žal ne loči med podjetij, ki svojim delavcem ne izplačujejo ne plač ne prispevkov, in podjetji, ki izplačujejo le plače, prispevkov pa ne. Vsa podjetja na spodnjem seznamu tako bodisi ne plačajo prispevkov bodisi niti ne izplačajo plač niti ne plačajo prispevkov.

Na seznamu so označena vsa podjetja z najnovejšega seznama finančne uprave, objavljenega 10. decembra letos. Podjetja na zemljevidu torej niso plačala prispevkov ali tudi plač za september letos. Teh podjetij, ki so še aktivna, je v Sloveniji 5006.

Katera pomurska podjetja ne plačujejo prispevkov preverite na seznamu. 

S spleta

Komentarji (51)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
black panter

prokleti lopovi

žAlost (nepreverjen)

jaz se tudi od 7 let delovnih let lehko za krepko prek 1 leto zbrišem negi, ..... neman rejči več za nič pa za nikoga. lepe svetke pa sončna očala gor

spidi55

De so vragi rubežniki?
Zakoj ne rubijo ten?
Samo seznam jih nede zusago.

gess (nepreverjen)

Žalostno pa je to, ka te firme ostanejo nekaznovane. Neplačani prispevki namreč zmanjšujejo državni proračun! Neplačniki bi mogli odgovarjati z osebnin premoženjon. Te bi pa vidli kak bi se vse obrnilo.

M (nepreverjen)

Tudi Pavlinjekovi med njimi, pa nedolgo nazaj se je pisalo o njihovih presežkih v poslovanju in poštenem plačevanju in odnosu do delavcev. Po drugi strani pa imajo doma vile in "debele" avte. Sram vas je lahko!!!

bulldog62

objava takega seznama se mi zdi totalno brez veze, ker se s tem ne reši, popolnoma nič, razen da se zrevoltira določno skupino ljudi. Zakaj podjetje ne izplača plače in plača prispevkov?? zato ker nima prilivov, Korektno opraviš svoje delo, izstaviš račun in lepo čakaš in moliš boga, da boš dobil plačilo, pa ga ne dobiš. In kako naj plačaš prispevke in plačo?? Naj prodaš hišo in avto?? Za koga? za to državo ?? vse ta navzkrižja pravno omogoča glih ta država in ona je odgovorna za to nedisciplino, ne podjetnik - vsaj v večini primerov. Najlažje je pa seveda objaviti seznam.

piceke (nepreverjen)

Za Pavlinjeka neman rejče, katastrofa od katastrofe, toga bi trbelo date v zapor.

divjejabolko

Eno vprašanje: na tem seznamu so tudi podjetja gor, ki so kao v stečaju, ali? Recimo Nafta Petrochem ... zakaj so pol na seznamu, če več nimajo zaposlenih?

hohoho mery ch… (nepreverjen)

BILO BI KRAJŠE ČE BI ZAPISALI KATERA PODJETJA PLAČUJEJO?

Komentar (nepreverjen)

@bulldog62 marsišto na seznami se je znajšo tu gori samo zavolo osebnih interesov in zapravljanj, jebe se njin za zaposlenoga, samo ka ma direktor pune žepke ...

Komentar (nepreverjen)

Seznam pozdravlan, naj narod vijdi s kerimi se nede v posel spuščo, katastrofa je tou ka majo ravno tej na seznami najbole zdignjene glave kak purani

Gost (nepreverjen)

Solidarnost-podjetje za rehabilitacijo in zaposlitev invalidov, ne obstja že okouli 10 let. Neven kak je te lejko na liste.

müjra (nepreverjen)

takšni seznami so dobrodošla hrana za skompleksane lidij, ka se te izživljajo na forumaj ampak v ton primere nejde za nič drugoga kak za sramotilni steber. velka večina firm na sezname ne plača prispevkov ker nemre in ker tudi sami najverjetneje nemajo iz koj več zete.

dosta pa ma prste vmes zakonodaja, kera od podjetij zahtevle plačilo ddv ne glede na to, če je izdani račun bil plačane ali ne. v ton primere marsikera mala firma 1. ne dobij plačane račun in 2. more še sama plačati ddv za izdani račun. ka se ne omenja firm v državnon lastništve in njihove plačilne nediscipline ka za seof potegne cejlo verigo neplačevanja.

ampak ka bi se ukvarjali z vzroki, rajše se objavi seznam ka raja ma kaj žvečite. pa ka de jasno, na sezname so sigurno kakšni izkoriščevalci ampak to je manjšina.

pacer

DDV se lejko obračunava (plačuje) tudi samo od plačanih računov (prejetih in izdanih). To je t.i. obračun DDV po plačani realizaciji. Edini pogoj je, da imaš do 400.000€ prihodkov na leto.

In reply to by müjra (nepreverjen)

black panter

mujra ne lapaj,če nemajo ge zeti za prispevke ka se pa te idejo za firme ,podjetnike,glavno ka majo za vile ,jahte ,mercedeze ,samo za delavca nega

In reply to by müjra (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

To je samo v Sloveniji možno.

tukaj

Trije odvetniki, pa to ne ravno brez dela.....sramota....med njimi Belec, Rituper...Ftičar.........

addo (nepreverjen)

pa seveda Zvezda Turizem, lastnica pa se vozi z Audi Q5

severni sij (nepreverjen)

V rajnki Yugi je obstajal SDK. Ta je skrbel, da je bilo vse lepo poravnano. Še kako dobro se spomnim postopka, da si najprej moral poravnati vse prispevke in dajatve in šele zatem so ti "spustili" skoz ostale plačilne naloge. Torej, če nisi imel plačanih prispevkov in dajatev nisi mogel plačati ničesar drugega. In SDK je takrat skrbel, da so delavci dobili plačano za vsak mesec opravljenega dela. Pa smo ga ukinili.

dseme

evengeličaska cerkev tu nema pejnez....vsaki meši ta pa njim spobrati za račune

Komentar (nepreverjen)

black panter, točno tak! Nika ne olepšavlite situacijo, tak je in gotovo. Nek se vidi razkoš, ne glede za kakšo ceno

müjra (nepreverjen)

no očitno je enin znova vse jasno pa mi naj nešče povej keri mizar, frizer, tiskar, lončar, računovodja, parketar in ostali podobni keri sestavljajo večino na seznami ma jahto pa vilo?

vojo (nepreverjen)

Je bitno, ce ma vilo ali jahto? Nekaj ze muti na neksni nacin, ka stvar ne.stima, pa tudi ce vo kradne iz firme za cote ali specerijo ali za avto. Zavedati se more ka ma delavce. Ce premalo napravijo ali odajo je njegova skrb ka resi stvari drugace in prej kot z neplacevanjem prispevkov.

bla bla (nepreverjen)

Zato je krivo zavod za ne zaposlovanje ka njim skos nove delavce serverajo vseeno če so na listi ne plačnikom za to njih tam pice bolijo glavno ka te odjebejo ali te pa poslejo na papilot na predavanja isto na listi ne plačnikom

Gost (nepreverjen)

Nej ka bi brano tej na listi, ker so nekateri upravičeno gor in se narod upravičeno pali na to. Ampak občasno pride do začasne nerentabilnosti zaradi neplačevanja računov (kak je že en pred menof omeno), še posebej je žalostno, če so to firme v delni državni lasti. Drugače pa ... že samo za filing bi bilo dobro, ka vsaj enkrat direktor in delavec zamenjata vlogi. Direktor zato, ka de vido, kak jebeno je preživeti familijo, če zamuja plača za mesec ali več, delavec pa zato, ka de vido, kak težko je včasih zrihtati posel in kak j_ebeno težko se je rešiti delavca, keri pride v službo, nej pa delat. In takšnih je ogromno. Vsa čast izjeman. Niti en delodajalec nemre tak slabo plačati delavca, kak lejko delavec slabo dela (kelko škode napravi lastniki, firmi in posredno navsezadnje tudi sebi).

müjra (nepreverjen)

v idealnon sisteme bi se takoj, prvi mesec, po ton kak firma ne uspe plačati prispevkov mogo uvesti poseben režim za takšne firme. poglednoti vzroke za nelikvidnost ter sprejeti ukrepe.

na seznami je dosta podizvajalcof ka pomene ka majo težave s plačili na rok s strani svojih strank (sploj tisti, ka so povezani z gradbeništvon in teh je nej malo). takšni firmi bi se lejko odobril premostitveni kredit z jamstvon države, kera bi v skrajnon primere terjala od tistih, ka so podjetje dužne.

tak bi se rešo marsikeri problem in hkrati preprečilo to ka se jih javno objavla in s ten dela velko škodo tudi pri pridobivanje poslov v prihodnje ka znova lejko vpliva na to ka nega za plače in prispevke.

black panter

to je seveda nej istina ka si napiso,če nemre zriktati posel te je nesposoben pa nej tak pameten pa šolani kak se eni majo.izjeme so tisti šteri slabo delajo,nej ka si tij napiso,delavec je nej stvar štere bi se rad rejšo da jo ponucaš,pa še prva pa zadnja stvar, delavci dati normalno plačo,pa do vsi "problemi "rejšeni

lenčkar (nepreverjen)

Te sezname bi morali obesiti na vrata vsake občinske zgradbe!!

müjra (nepreverjen)

po toj logike naj se javno objavijo imena in priimki tistih lidij, keri ne plačuvlejo položnice za elektriko, ogrevanje...pa vseh tistih lidij keri majo kredite pa jin ne uspe poravnati pravočasno obroka.

zakoj pa v ton primere nega javnih seznamov dolžnikov?

gost3 (nepreverjen)

müjra; takim (malim) gvišno odklopijo elektriko, pa rubijo - jih deložirajo, itd,

müjra (nepreverjen)

saj pa tisti mali podjetniki in obrtniki keri so dužne prispevke tude majo blokejrane račune pa nemrejo nič.

taka mi je resno nej jasno zakoj te ne delajo z vsemi dolžniki tak. fajn javno objavite što pa ka ter kelko in kome je dužen pa je. vsi ka

zagovarjate objavlene seznam predvidevan ka nebi meli nič proti ali?

Na seznamu (nepreverjen)

Na žalost seznam zdaleč ni točen! To lahko povem iz preprostega razloga, ker je tudi moje podjetje na seznamu. V njem sem bil do začetka septembra zaposlen SAM, potem pa sem se zaposlil v Avstriji in v Sloveniji normalno ODJAVIL. Očitno pa DURS tega pri ZZZS ne preverja ali pa tisti, ki so ta seznam delali tega niso storili.

Na ta način so tukaj napisana tudi vsa podjetja katerih zaposleni so si službo poiskali v kateri drugi državi ali se niso po odjavi prijavili na Zavodu za zaposlovanje. Žalostno se mi zdi, da si nekdo ni vzel časa in te podatke tudi realno preveril preden jih objavijo. Ampak to so pač slovenski mediji.... glavna je novica, ki pa še zdaleč ni resnica. :P

zapornik (nepreverjen)

na seznamu pa ka ma veze če si se odjavo pa delaš v Avstriji če si nej plačo prispevkov tu v Sloveniji,to poravnaj pa ne boš več na seznami,je pa povsem prav ka takšni odvetniki pa tej velki ka vsi znamo kakšno premoženje majo se morejo objaviti,zakoj se ne izvajajo izvršbe tu,le pri malon človeki so takoj na vratih in jim jemlejo še del minimalne plače,pa kak takšni odvetniki lejko odijo po sodiščih?

müjra (nepreverjen)

kak si pa lejko ziher ka nema že keri izmed odvetnikov na sezname kakšne izvršbe? firme lejko posluvlejo dale tude če majo blokejrane račune.

Zaskrbljen (nepreverjen)

To javno linčanje ne ven če bi pravo ka je prav ali narobe. Prvič ker so gor podjetja, ki ne obstajajo več ali so v stečaji. Tako da kritika novinarjem in dacarjem da dajo v javnost nepreverjene podatke. Drugič pa če podjetje ali sp z enim zaposlenim ki je tudi lastnik ne plača prispevkov za penzijo in zdravstveno zavarovanje vejpa de te san naj........ ker se ne bo mogel zdravitu ob potrebi ali de plačo pa tdi v penzijo de kesneje šel. Tak ka razburjanje s tej strani je brezveze. Po drugi strani pa je prav da se navede tiste firme ki so redni neplačniki in imajo zaposlene. Seveda je plačilna nedisciplina in težko stanje v gospodarstvu zato pa vse kjnige pišejo o obratnome kapitali in rezervaj itd da se ideš podjetnika ali managera. Tak ka samo na silo se iti privatnika podjatnika itd tude neja za vsakoga. Normalno pa je tude ka se firme rodijo ž. Ivejo in umrejo, ene hitreje druge pozneje ali mgoče preživijo nekaj rodov. Tak ka se ne sekejrajte za te zadeve novo leto je tu.

M (nepreverjen)

Tako.... seznam je že izbrisan. Me prav zanima, kdo je zagrozil s tožbo.
Sobotainfo, vi pa samo prikrijte take lopove, ki lastnemu delavcu ne dajo kar mu pripada sami se pa vozijo v ladijah in živijo v vilah.

SDK (nepreverjen)

Res je, moj znanec je bil dužen 20€ za stavbno nadomestilo, ker je pač pozabo plačati so ga takoj zriktali, 20€+stroški+blokada+stroški blokade+stroški deblokade pa je pristo na 100€.
Ka nemo od osebnih stečajov, človek je v osebnom stečaji pa lejko dela kot družinski član v ženinon podjetji....
SDK bi mogli s 1.1.2015 nazaj uvesti pa da vidiš kakšen red bi grato, samo je tou političaron RS nej interes.

SDK (nepreverjen)

Res je, moj znanec je bil dužen 20€ za stavbno nadomestilo, ker je pač pozabo plačati so ga takoj zriktali, 20€+stroški+blokada+stroški blokade+stroški deblokade pa je pristo na 100€.
Ka nemo od osebnih stečajov, človek je v osebnom stečaji pa lejko dela kot družinski član v ženinon podjetji....
SDK bi mogli s 1.1.2015 nazaj uvesti pa da vidiš kakšen red bi grato, samo je tou političaron RS nej interes.

Gost (nepreverjen)

Dati delavci pošteno plačo je pravično, niti slučajno pa nede rešilo vseh problemov, black panter. Dosti delavcov je pač samo človek, glij tak kak direktorov. Z vsemi slabostmi in prednostmi skup. Mimogrede, meti diplomo v žepi še ne pomeni, ka si sposoben, black panter. To tak znamo. Skratka, posplošuješ.

Gost (nepreverjen)

M (82.192.32.170)
Ne vem,če je bil vmes izbrisan,ampak zdaj je spet gor.

qwa (nepreverjen)

kje je pa na tem seznamu šinjor iz martjanec

qwa (nepreverjen)

šinjor ni še izplačo plač za september oktober november in december leta 2013 letnica je točna ter regresa in odpravnine in 16 mesecev delovne dobe

čudna država (nepreverjen)

K temu je vse kriv organ, ki bi moral opravljati nadzor. Predpisi, zakoni ne veljajo za vse enako, sam sem pozabil plačati davek in so mi za en dan zamude TAKOJ zaračunali obresti. Na tem seznamu so taki, ki se vozijo z zelo dragimi avti in po gostilnah se hvalijo,....
Banana država.

gost (nepreverjen)

tudi moje podjetje je na seznamu in lahko zatrdim da smo plačnik prispevkov, res pa da so občasna zamudame s poročanjem! vse to pa sledi iz nerednih prilivov, s strani naših kupcev. kdo pa bo njih objavil na kak seznam?

Vipko
Truplo

Objava takega seznama je po eni strani plus, po drugi pa, kakor navaja gornji, "promašaj ili pucanj u koljeno"... Izvirni greh je mislim da tam nekje leta 2000, ko je tedanja Ropova ali Drnovškova vlada sprejela zakon, da se lahko pač prispevki z zamudo plačajo. Ampak pozor, če dobro vem, tega zakona še ni uveljavljala, ampak je to storila Janševa vlada oz. tedanji minister Vizjak. Če so moji podatki točni... kot na dlani je, da si lahko tako levi, kakor desni podajo roke za veliko packarij, katere se pač dogajajo glede neplačila prispevkov.

V eni normalni državi, kakor je Avstrija, si takoj out, če ne plačaš prispevkov. To je nekje lani povedala tudi tedanja parlamentarka slovenskega rodu Angelika Mlinar na naši televiziji. Vendar, v Avstriji verjetno tudi ni take plačilne nediscipline in še kaj...? Potem se pač začaran krog začne, nekdo ne plača storive, izvajalec ne da ali plače oz. po liniji manjšega odpora ne plača prispevkov in smo tam, kjer smo danes. V dokaj nepravni državi.

In reply to by gost (nepreverjen)

bla bli blu ble (nepreverjen)

Ge so pa tisti ka so ze od prle kak od septembra duzni?? Mislin ka so se hujsi primeri kak tej ka od septembra nejso placale.. tiste bi trbelo izpostaviti pa objaviti/zakeliti/poslate sezname na cimvec javnih mest naj se vidi.. in dostakrat se pravi ka lidje posplosujemo kda pravimo ka majo tej ka so duzni fajne avtoje pa kuce pa ne ven ka, ali dostakrat je tou istina, znan iz lastnih izkusenj.. meni duzen placo, on pa fajn v super avtoji okoli malo pa luksuz.. pa ka njemi lejko? Nika, ker tou nasa drzava dovoli...

kapča1 (nepreverjen)

Od kda je pa tej seznam? Iz šteroga leta?? Pomurke nega več, pa Konjeniški klub grad Rakičan tude že dugo več ne obstaja....

prazna vreča (nepreverjen)

gda pa je dužen vse okoule,te pa pač odpre drugo firmo hahaha in svizec zavije čokolado

bollero (nepreverjen)

Lepo bi bilo objaviti tudi seznam dolžnikov do teh firm, vse neplačane izstavljene račune od katerih si je DDV ta država že vzela.

Tosc

Žalostno je ka se tudi mediji ne zamislijo in podrobno preučijo, kaj pomenijo seznami FURS-a ampak s pavšalnimi označbami za neplačnike v javnosti, škodijo mnogim podjetjem, ki so se na seznamu znašla tako ali drugače.

zver

dosti je podjetij, ali je še več takih, ki smo brez teh prispevkov... bemti

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice