Največja zdravstvena zavarovalnica Vzajemna se je letos ob svoji 15-letnici delovanja odločila za vseslovensko donatorsko akcijo, v okviru katere skupaj s svojimi zavarovanci pomaga pomoči potrebnim organizacijam in zdravstvenim ustanovam.

Tokrat so zbrali sredstva, ki bodo namenjena DOSOR Domu starejših občanov za rehabilitacijo starejših na daljavo.

Osnovni namen rehabilitacije v domu je preprečiti trajno invalidnost oseb ter doseči čim večjo stopnjo neodvisnosti in samostojnosti posameznika pri opravljanju osnovnih življenjskih aktivnosti. Storitev rehabilitacije pa želijo nadgraditi s storitvijo rehabilitacije na daljavo, pri čemer jim bo s finančnim vložkom pomagala Vzajemna.

Donacijo v vrednosti 2.000 evrov sta DOSOR-ju predala predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln in direktor Vzajemnine poslovne enote Murska Sobota Roman Buzeti, ki je povedal, da je poslanstvo Vzajemne skrb za zdravo in kakovostno življenje svojih zavarovancev ter hkrati poudaril pomembnost vlaganja v zdravljenje starejših, ki težko dostopajo do pravočasne, celostne in individualizirane rehabilitacije. Donacijo je prejela direktorica Doma starejših Radenci Mateja Hauser.

Vzajemnina vseslovenska donatorska akcija se bo nadaljevala vse do konca leta. V prednovoletnem času bo tako devet različnih organizacij po vsej Slovenji prejelo finančno podporo v skupni vrednosti 20 tisoč evrov.

J.Ž.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Bog ne daj, ka de vzajemna mela izgube zaradi tega, ka do spet po novem letu višali premije.

EnaBaba (nepreverjen)

Podnaslov: ob sovji ... ;-)

cheese0

Popravljeno.

In reply to by EnaBaba (nepreverjen)

Starejše novice