Kot smo že poročali, je gostinski lokal Gol na stadionu v Fazaneriji zaprl svoja vrata. Kaj se bo zgodilo s prostori?

Številni zapleti glede pogodb

Gostinski lokal Gol na stadionu v Fazaneriji ima več kot dvajsetletno tradicijo, zadnjih sedem let pa ga je imel v najemu Davor Škorjanec, nekdanji svetnik v soboškem mestnem svetu.

Kot je avgusta letos poročal portal Pomurje.si, je Škorjanec omenjal pogodbo, ki določa, da ima lokal v najemu brezplačno, v zameno pa je med tekmami na stadionu oskrbel VIP-ložo s pijačo in jedačo. Na občini so takrat pojasnili, da Škorjanec pogodbe o najemu lokala ni podpisal z mestno občino, temveč z nogometnim društvom Mura 05, ki mu je v preteklosti občina s pogodbo dala v upravljanje celoten športni kompleks Fazanerija (igrišča, stadion in območje, kjer je lokal dnevni bar Gol). Občina je zaradi neodzivnosti pogodbo z društvom Mura 05 razdrla in športni kompleks, brez območja, kjer je dnevni bar Gol, dala v upravljanje nogometnemu društvu Nogometna šola Mura. Za prostore Gola so nato izvedli razpis, saj so morali formalnopravno urediti najemna razmerja.

Drago Ružič, višji svetovalec za režijski obrat in gospodarjenje s stavbnimi zemljišči, je za naš medij pojasnil:

»Mestna občina Murska Sobota je v mesecu juniju 2014 na podlagi 29. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti ( Uradni list RS št. 34/11, 42/12 in 24/13 ) na svoji spletni strani objavila namero o sklenitvi neposredne najemne pogodbe za opravljanje gostinske dejavnosti v stavbi na naslovu Kopališka ul. 45, Murska Sobota, v katerem navedeno dejavnost opravlja Dnevni bar Gol. Ponudbi za najem navedenega lokala sta oddala Društvo nogometna šola MURA in Dnevni bar Gol, Davor Škorjanec s.p.. Opravljena so bila pogajanja za sklenitev pogodbe o oddaji lokala v najem, kot najugodnejši ponudnik pa je bilo izbrano Društvo nogometna šola MURA.«

Nima več motivacije

Kot smo poročali minuli teden, se je Škorjanec sedaj odločil lokal zapreti. Zaupal nam je, da je razlogov več, eden od glavnih naj bi bilo novo vodstvo NŠ Mure, s katerim nikakor niso našli skupnega jezika, in dejstvo, da Mura ne nastopa več v prvi slovenski nogometni ligi.

Na Škorjančevo odločitev je vplivalo tudi kopališče, ki je, kot pravi, že trideset let isto in se nič ne spreminja, kar se pozna tudi na obisku. Prav tako naj bi bila v lokalu draga elektrika in dotrajana oprema. V zadnjih mesecih je bar pogosto obiskala inšpekcija, ki mu je nedavno napisala 800 evrov kazni. Pravi, da nima več motivacije in bo srečo poskusil v tujini.

Bo bar kmalu spet obratoval?

Ker nas je zanimalo, ali se bo gostinska dejavnost v omenjenem objektu opravljala tudi v prihodnje, smo za odgovor prosili občinsko upravo MOMS.

Drago Ružič: »Po objavljenem prispevku v vašem mediju, nam je g. Škorjanec potrdil, da ne namerava več opravljati gostinske dejavnosti v navedenem lokalu in bo lokal pripravil za primopredajo v naslednjih 10 dneh. V tem času bo Mestna občina Murska Sobota uskladila in sklenila najemno pogodbo z novim najemnikom, Društvom nogometna šola MURA, in skupaj z njim pristopila k usposobitvi objekta, da bi se lahko z začetkom spomladanskega dela tekmovanja v njem nadaljevala gostinska dejavnost.«

Preberite še: http://sobotainfo.com/novica/lokalno/dnevni-bar-gol-zapira-svoja-vrata/…

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Ta gostilna v primeru, da se ji zapre pipica proti kopališču enostavno ne more pozitivno poslovati. Ker je bila vsaj letos večino časa v kopališču zaprta tista druga gostilna, je tale bar Gol prišel res prav. In tudi v bodoče bar Gol ne po mojem ne more pozitivno poslovati samo zaradi nogometnih gostov ter par "zalutalih".

Kot drugo... mi imamo v Sloveniji res unikatne zakone glede točenja alkohola za časa tekem... po pripovedovanju ti v Nemčiji prinesejo pivo kar do sedeža, pri nas pa uro pred tekmo več ne sme točiti alkohola. Kdor namerva delati kraval... ga bo naredil, pa bil pijan, ali trezen. Kdor se namerava napiti pred tekmo, bo to storil drugje.

Problem je po svoje varovanje in to gledano širše. Tudi na drugih tekmah po Sloveniji. Problem je rešiljiv čez noč... zakon o navijačih zaostriti do take meje, da nikomur več ne bo padalo na misel, da meče kaj na igrišče proti sodnikom in igralcem, da ne meče kamenja proti drugim navijačem, da že pred tekmo organizirano ne misli na spopad z nasprotnimi navijači in podobno...

V tem primeru točenje alkohola na tekmah ne bi bil noben problem. Tako pa je kaznovan gostilničar in ostali navijači, kajti večina nas, kateri pridemo gledat tekmo, si spijemo pivo ali dve... in zaradi tega nismo pijani in nevarni drugim.

Gost (nepreverjen)

Zakaj bi pa dovolili pijančevanje?

Vipko
Truplo

Ne vem... v kakšnem smislu si postavil vprašanje. Pijančevanje tudi na javnih mestih je itak slovenska folklora. Zdaj, nekdo se napil na nogometu ali na veselici... v čem je bistvena razlika? Jaz govorim o tem, da je treba tako na veselici, kakor na tekmi zagotoviti red in da se take, kateri izzivajo, hočejo kraval, pa bili pijani ali trezni, torej govorim o tem, da je take treba odstraniti s prireditve. Ne pa kaznovati tako gostilničarja, kakor ostale, kateri se tam obnašajo pač normalno.

In reply to by Gost (nepreverjen)

copicar1

Ge pa mo tak pravo ;-) Če prideš trejzen na tekmo se bole žmetno napigeš v času tekme,če pa prideš že pijan na tekmo te ti pa tak seeno če ge alko na tekmi ali nej verjetno si prišo z nekim razlogom.Se spomnim že dugo nazaj ka smo bili v švici na tekmi pa nej bilo problemov nikšnih ka se tiče alkoja.Ali pa si kama inan šel na tekmo si tudi dobo pivo edino pri nas je sesko problem.Mislim ka je nekak tak v Ljubljani so sprejeli ta zakon v Mariboru potrdili v M.Soboti pa ga izvajajo.

Vipko
Truplo

Moram ti kontrirati... zakaj bi prišel na tekmo z nekim razlogom, če si malo pod gasom, kakor se pravi. Čisto praktično, s kolegi in kolegicami si bil na nekem pikniku, malo ste ga dali na zob in nato šli na tekmo. A to potem pomeni, da obvezno z razlogom, da nekaj neumnega, nešportnega naredite?

In reply to by copicar1

copicar1

Truplo,verjetno ide vsaki na tekmo z nekim razlogom ali nej ??

In reply to by Truplo

Gost (nepreverjen)

Pivo na tekmi je obred. Tak kak za ene nedeljska meša. Pivo kot vzrok za nerede na stadionih je predvsem izgovor. Ozdravljeni alkoholiki v preteklih vladah so dosegnoli zmago za sebe in poraz za druge. Zaostriti zakon o navijačih? Truplo? Kama brodiš? Kazni so že zdaj takšne, ka človek za eno prižgano baklo dela celi mesec. Ka nemo gučo o sprehodi na igrišče, ali o fizičnon napadi na drugoga. Včasih se za eno prižgano baklo dal mogoče tretjino plače, ali pa še to ne. S ten kao zaostrovanjon zakona te samo vničili še tisto malo navijaškoga vzdušja, ka ga mamo na stadionih. Predvsem pa nevarne piz_darije na stadionih ne delajo alkoholizirani navijači, ampak predvsem trezni. Pa nej, ka bi zdaj pa keri prineso vo takšne nebuloze, kak je Anglija lejko vzor. Anglija nej samo, ka je nej odpravila ekscese na stadionih (mediji o ton pač ne pišejo), ampak so posledično tej ekscese prenesli na ulice in predvsem na gostovanja. In tej pizd_arije ne delajo alkoholizirani navijači, ampak predvsem zelo dobro organizirani huligani. Glij tak je pri nas. Po drugi strani pa ... navijač, ka prižge baklo na tribuni in tudi kulturno pazi, ka nede komi kaj napravo, dobi jurja eur kazni. Ka bi rad še več?! Alkoholizirani šoferi pa lejko delajo piz_darije na cesti? Sprega politike in elit lejko mirno divje privatizira državo? Ne lapajte stereotipov in gluposti. Navijači na slovenskih stadionih so mali problem za našo državo. Pa ne odobravan piz_darij na stadionih, ka ne boš narobe razmo. Boli me srce, gda vidin, če se meče stole iz tribun, na keronkoli stadioni. Ampak ne razmišljajte kak tipični senzacionalistični novinari žutih medijov, ka se niti ne poglobijo v problem.

Vipko
Truplo

Mogoče sem vseeno brcnil mimo, kakor se pravi, pa nič hudega. Tule tole je debata in če razčistimo kakšno zadevo, toliko bolje. Kakšne so kazni ne vem... če so dovolj visoke, tudi ne morem oceniti. Navijaško vzdušje v smislu, da se prižbe baklja, pa je to prepovedano in tudi nevarno za druge, ne glede na to, kako nekdo pazil, ne odobravam.

Ostalo verjetno drži kot pribito... tisti ekscesi tako na stadionih, kakor na ulicah, so pač problem družbe, širše gledano. In tega res ne more urediti zakon, kateri brani, da si normalni navijači spijejo pivo, dve, pa ajde tudi tri ali več, pa normalno navijajo in gredo v miru domov. Od tega imajo vsi korist: sama tekma, ker je športno vzdušje, gostilničar ima dobiček, država in občina pobereta davek, navijač je zadovoljen... še posebej, če njegovi za nameček dosežejo še ugoden izzid.

In reply to by Gost (nepreverjen)

M (nepreverjen)

Meni pa čisto dol visi, če bo stal tam bar ali ne. Namen mojega obiska na tekmi je gledanje nogometa in zato ne potrebujem ne pive niti špricera, mi je trezna glava čisto dovolj. Drugače pa je seveda za tiste, ki pridejo na tekmo z namenom da se bodo družili ob alkoholni pijači, ker drugače pač ne znajo. Za tisto večino, pa mislim, da jim je šank ob pomožnem igrišču čisto dovolj.
Prostore bi pa lahko izkoristili za kaj drugega, ne nujno za točenje pijače. Mogoče v smeri prodaje športne opreme. :)

Gost (nepreverjen)

Bar ne služi samo točenji alkohola. In nej samo v času tekem. Za neodvisne od alkohola je znal svoj čas biti dober kraj za kavice in nogometne debate. Trgovina s športno opremo je pač slaba ideja. Mogoče bi uspevala kvečjemi mini trgovinica z navijaškimi rekviziti pa še ta bi lejko bila odprta samo ob posebnih priložnostih z "prekerci" kot delovno silo.

sam doma (nepreverjen)

pa ce prijdes na tekmo pijan ali pa se tan napijis je bar te zanimiva tekma.drugace je idak na tekmi brez veze!pa ce se napijis se vsaj fajn mas

Starejše novice