Za TV IDEA je spregovoril Milan Kerman, župan občine Beltinci.

Čaka ga veliko dela

Kerman se je sprva zahvalil občanom in občankam, ki so mu namenili glas, meni pa, da je predstavil realen ter dober program. Zaveda se, da ga sedaj čaka pomembna naloga, saj ljudje pričakujejo, da bo zastavljene cilje uresničil.

V volilno kampanjo je vložil veliko truda, pred 2. krogom je obiskal tudi vse krajevne skupnosti, ki so mu povedale, kaj vse si želijo oziroma kaj potrebujejo. Poudarja, da bo njegovo delo zahtevno, saj državni proračun tudi lokalnim skupnostim namenja zmeraj manj sredstev. 

Investitorjev zaenkrat še ni

Pred drugim krogom volitev se je Kerman sestal s člani občinskega sveta, s katerimi se je pogovoril in pregledal skupne programe. Verjame, da bodo skupaj delali za dobrobit občine in realizirali cilje, ki so bili zastavljeni v predvolilni kampanji. Med drugim želijo zagnati obrtno-industrijsko cono, vendar investitorjev zaenkrat še ni. Prepričan je, da bodo ti prišli, če bodo ustvarili pogoje za nova delovna mesta. Pri tem stavijo tudi na podjetnike, ki so v občini že aktivni, saj lahko ti svojo dejavnost širijo.

Zmanjšati želijo brezposelnost

Pravi, da med bistvene cilje občine spadata še zmanjševanje brezposelnosti in prizadevanje za razvoj, saj je po njegovem prepričanju dovolj projektov, ki bi lahko k temu pripomogli (konkretnih pri tem ni izpostavljal). Ko bo uradno nastopil svoj mandat, (10 dni po izvolitvi se mora oblikovati občinski svet, ki bo njegovo funkcijo potrdil),  se bo najprej pogovoril s člani sveta in sodelavci, seznanil pa se bo s finančnim stanjem ter obveznostmi občine. Pripravljen bo tudi proračun za 2015.

Celoten pogovor se bo predvajal danes ob 18.15 na TV IDEA

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mansson

konkretnih pri tem ni izpostavljal :) Kako predvidljivo

jesen1 (nepreverjen)
Böltinčar (nepreverjen)

Žalostno. Pred volitvami vsi dajejo obljube, ko bi jih pa morali uresničit pa ostaja vse neznanka.

Gospodu Kermanu želim vse dobro, čeprav se bojim da je imel svoja dva mandata ko je še gospodartvo cvetelo (glede na današnje stanje) zadosti priložnosti da bi privabili investitorje in se ni iz tega zgodilo 8 let nič. Bojim se, da bo v tem kriznem času to uresničevanje še težje in bodo žal ostale le obljube oz. sanje :(

marko-xy (nepreverjen)

ja milanček , čista se ti je sfuzlalo ,
# Milan Kerman: »Investitorji bodo prišli, če bomo ustvarili nova delovna mesta« #,
če man ges nova delovna mesta te ne nucan invenstitorov !?

tukaj

Ja gospod Kerman, pa prvo boste morali počistiti pred pragom, saj pri vas tajnice in sekretarka grejo na facebuk cel delovni čas, hodijo po nakupih, urejajo privat zadeve in lezejo v r..t. prejšnjemu županu. Res prvo pregledat računalnik sekretarke, katere partner je tudi župan. To mi ni ravno higiensko....drugače pa vso srečo

smrkci (nepreverjen)

Vsem politikom in menedžerjem sporočam,najprej je treba spremeniti zakonodajo od A do Ž.Ker smo se vrnili v kameno dobo.

pačen (nepreverjen)

gospod Kerman obečavle ka pač narod v danon trenutki rad čuje. svoj prvi mandat je najverjetneje doubo z obljubami ka de profesionalni župan (njegof predhodnik g. Kavaš je bil "amater"), besedo je po izvolitvi gladko snedel.
zdaj fantazera o nekšnih delovnih mestih (industrijskih, obrtnih....), pri tem pa gladko pozablja ka je njegova stranka z njim načelu glasovala proti kopenskemu terminalu Luke Koper.
nadalje se je odločo ka de ožijvo življenje v beltinskon parki. za oživitev parka smo sami poskrbeli (tak ka mate eno brigo menje ),izjava pa pove kelko se njemi sploh senja ka se v beltinski občini dogaja.....
ali zgleda ka ma volilno telo v beltinski občini jako slab spomin (drugače bi bilij rezultati volitev drugačni-moja domneva), tak ka se njemi nej trbej za bati, ka bi ga nešče pocukal za rokaf čez štiri leta, pa pijtal ka je od obečanoga spelal. Županski stolček in predvsem županska plača pa vseeno bo in to kar 4 leta. aja pa možnost da na občini zaposli še preostali del svoje rodbine, keroga njemi je nej uspelo v prvih dveh mandatih.

natolcevanje (nepreverjen)

res je , tudi sam je ustvarjal nova delovna mesta kar je dokazal s tem da je sam opravljal dve nalodi
- bil inšpektor v javni beri državni upravi
- bil honorarni župan v prejšnjem mandatu

tio se pravi ka je dvakrat kaseral ,
liki beltinčari majo radi nakladanje !!!

Starejše novice