Drugi krog lokalnih volitev je za nami. Volilna udeležba je bila po neuradnih podatkih 43, 56 odstotna.

V marsikateri pomurski občini je tudi v drugem krogu lokalnih volitev prišlo do presenečenj. Pričakovali smo prvo prekmursko županjo, a smo dobil kar dve, nezadovoljstvo volivcev je odneslo župane z deset in več letnimi mandati, ter tesna zmaga s samo šestimi glasovi razlike.

MO Murska Sobota po desetih letih z novim županom

V Mestni občini Murska Sobota je v drugem krogu bilo v volilnem imeniku vpisanih 16.511 volivcev, glasovalo pa jih je 8.799, kar pomeni, da je bila udeležba 53,29 odstotna. Za Aleksandra Jevšeka je glasovalo 4.470 volivcev oziroma 54,05 odstotka, za Antona Štihca pa 4.029 volivcev oziroma 45,95 odstotka. Murska Sobota je tako po desetih letih dobila novega župana.

Prekmurje dobilo kar dve županji

Za županski stolček v Turnišču sta se potegovali dve kandidatki, Vesna Jerala Zver, kandidatka LDS, ter Alenka Horvat, ki jo podpira skupina volivcev. Na včerajšnjih volitvah je v Turnišču glasovalo 1.538 volivcev, od tega je Vesna Jerala Zver prejela 845 glasov oziroma 55,56 odstotka, za Alenko Horvat pa je glasovalo 676 volivcev oziroma 44,44 odstotka. Za presenečenje pa je poskrbela kandidatka za županjo v občini Grad, Cvetka Ficko, ki je prejela 61 glasov več kot Silvo Šarkanj.

Drugi krog odnesel “stare” župane

Kar nekaj starih županov, ki so se potegovali za še en županski mandat, pa je moralo svoj stolček prepustiti svojim protikandidatom. Anton Kampuš (1.286 glasov – 34,58 %), ki je bil župan od leta 2002, je izgubil župansko bitko v Gornji Radgoni, saj ga je s 1.147 glasovi več premagal Stanko Rojko (2.433 – 65,42 %). V Beltincih sta se v drugem krogu pomerila Matej Gomboši in Milan Kerman. Slednji je z 2.071 (53.39 %) glasovi premagal aktualnega župana Gombošija, ki je prejel 1.476 glasov (41,61 %). S samo šestimi glasovi razlike pa je Miroslav Petrovič (866 – 50,17 %) premagal Antona Slano (860 – 49,83 %) v občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

Nekateri aktualni župani pa le imajo podporo volivcev

Nekaterim aktualnim županom pa je vseeno uspelo prepričati volivke in volivce, da so jim zaupali še en županski mandat. Tako je v Lendavi aktualni župan Anton Balažek 56,15 odstotka oziroma 2.580 glasovi premagal Kornelijo Baša, ki je dobila podporo 2.015 volivcev oziroma 43,85 odstotka. Tudi v občini Radenci, je Janez Rihterič s 1.356 (52.44 %) glasovi premagal Romana Leljaka, za katerega je volilo 1.230 (47,56 %) volivcev.

V treh občinah aktualni župani niso kandidirali

Tako kot tudi v občini Grad in Turnišče, sta se v občini Puconci pomerila nova kandidata za župana. Za županski stolček sta se pomerila Ivan Pintarič in Ernest Nemec. Slednji je s 1.565 (61,69 %) glasovi premagal Pintariča, ki mu je podporo izkazalo 972 volivcev (38,31 %). 

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kakiberi (nepreverjen)

V Radencih adijo pamet. Mladi izvolili penzionista brez idej in vizije razvoja Radenec kot občine, ki so nekoč sloveli kot eden najbolj turistično razvitih krajev daleč naokrog izven meja Slovenije. Še ponoči v soboto v času volilnega molka so zasmradili celotno občino z več kot tisoč letaki sovražne in lažne vsebine o kandidatu Romanu Leljaku, ki se je v volilni tekmi zoperstavlau aktualnemu nepreveč uspešnemu aktualnemu županu Rihtariču. Radencem ni pomoči! Radenci se najverjetneje nadaljna 4 leta ne bodo razvijali in bodo na repu lestvice po razvitosti občin v Sloveniji, kjer so že verjetno tudi zdaj.

kakiberi (nepreverjen)

V Radencih adijo pamet. Mladi izvolili penzionista brez idej in vizije razvoja Radenec kot občine, ki so nekoč sloveli kot eden najbolj turistično razvitih krajev daleč naokrog izven meja Slovenije. Še ponoči v soboto v času volilnega molka so zasmradili celotno občino z več kot tisoč letaki sovražne in lažne vsebine o kandidatu Romanu Leljaku, ki se je v volilni tekmi zoperstavlau aktualnemu nepreveč uspešnemu županu Rihtariču. Radencem ni pomoči! Radenci se najverjetneje nadaljna 4 leta ne bodo razvijali in bodo na repu lestvice po razvitosti občin v Sloveniji, kjer so že verjetno tudi zdaj.

zima.bella

zgornjemu:
nisem iz Radenec in mi je nekako vseeno...... a, še tak stari (makar ima samo en zob) je boljši od janševega in irglcinega arhivarja Ljeljaka!!

serenada (nepreverjen)

Ja tudi jaz sem slišala za nočno očiščevalno akcijo Radenec. Samo baje poteka intenzivna kriminalistična preiskava, tudi na podlagi posnetkov nadzornih kamer na lokaciji kjer storilci niso računali, da so le te tam montirane (baje sta na posnetkih vidni dve osebi pri dolaganju letakov). Je pa res, da bomo v občini še naprej nazadovali in podpirali radensko elito pod taktirko MM in ZM vozadju neaktivnega Rihtariča. Še naprej nam bodo kradli denar iz naših denarnic z astronomsko drago vodo in ostalimi cenami komunalnih storitev. Verjetno si pa radenčani to zaslužimo, da nas molzejo do onemoglosti!?

Gost (nepreverjen)

Zahvala Antonu Štihcu za vse kar je naredil dobro za Soboško občino in čestitke novemu županu, ki je angažiral vse. Zdaj imate popolno oblast v vseh uradih, nadzornih svetih, vsi so vaši. Upajmo, da bo še za nestrankarske kandidate kakšna služba. Če ne se bomo res morali odseliti, kot veliko mladih. Pokažite kaj lahko napravite iz sobote, ko imate vso oblast v rokah.

turist88 (nepreverjen)

kakiberi in serenada strinjam se z napisanim. Radenska mafija bo še naprej gulila nas občane, da bodo polnili svoje žepe. Za sam kraj pa ne storijo ničesar. V parku niti cvetočih rožic več ne morejo posaditi, ne da bi storili še kaj konkretnejšega. Rihtarič je samo lutka.
bljek, bljek, bljek

kalimero70

zdaj se ve.. Perhavec in Opec podžupanji ..ali pa ena izmed njh direktorce mestne uprave..kam pa bi drugaeč šla debušška opec delat

kakiberi (nepreverjen)

Rihtarič je na soočenju z Leljakom v studiu K3 priznal, da Občina Radenci s SIM-om že več kot 10 let posluje negativno in ob tej izjavi samo skomignil z rameni (češ to tako pač je) in nič povedal, da bo to kaznivo dejanje prvi dan novega mandata prekinil. On in odgovorni v SIM-u bi morali že pred 4 leti v arest za kazniva dejanja in oškodovanje občinskega proračuna v katrega se steka v prvi vrsti denar NAS občanov. Potem pa taki pokvarjeni modeli Leljaku očitajo nepoštenost sami so pa najmanj 3x večje barabe! Sram jih je lahko!

kakiberi (nepreverjen)

POPRAVEK///Rihtarič je na soočenju z Leljakom v studiu K3 priznal, da Občina Radenci s SIM-om že več kot 10 let posluje NEZAKONITO in ob tej izjavi samo skomignil z rameni (češ to tako pač je) in nič povedal, da bo to kaznivo dejanje prvi dan novega mandata prekinil. On in odgovorni v SIM-u bi morali že pred 4 leti v arest za kazniva dejanja in oškodovanje občinskega proračuna v katrega se steka v prvi vrsti denar NAS občanov. Potem pa taki pokvarjeni modeli Leljaku očitajo nepoštenost sami so pa najmanj 3x večje barabe! Sram jih je lahko!

aljosko (nepreverjen)

Radenci smo dobili spet lutko za župana,ker smo tak ali tak v dreku bi bilo najboljše da ustanovimo lutkovno gledališče v katerem bi nastopal župan in njegove lutke iz občinske uprave nad financami gledališča pa bi bedeli veliki trije šerifi,gledališče pa bi poimenovali simova pralnica!

Štorklaš1 (nepreverjen)

kakiberi...preberi si to...
http://www.mladina.si/155225/roman-leljak-samostojni-kulturni-delavec/ ...
sram vas je lahko VSE,ki ste dali svoj glas Leljaku,ki bi po vseh pravilih moral še sedaj delati družbo Janši na Dobu...

"Leljak je moral za zapahe zaradi goljufanja pri posredovanju posojil in zlorabe kartice Diners club. Leta 1993 je avstrijski banki Leasfinanz lažno prikazal več slovenskih posojilojemalcev zato, da je lahko avstrijska posojila vtaknil v svoj žep. Istega leta je ogoljufal še banko Hypo leasing in si pridobil več kot 13 milijonov tolarjev (54.000 evrov) protipravne premoženjske koristi, tako je 8. februarja 2001 razsodil senat okrožnega sodišča, to sodbo pa je leta 2005 potrdilo višje sodišče.

Toda 43-letni brezposelni Mariborčan se je vztrajno in uspešno izogibal odhodu v zapor, najprej z izgovorom, da ima nujne posle, nato je murskosoboško sodišče zaprosil še za odlog zaradi osebnih razlogov. Ko je dobil tretji poziv za odhod v zapor, je ostal na prostosti z izgovorom, da je neozdravljivo bolan. Leljak je ves ta čas delal v očetovi gostilni v Kapelskih goricah, po katerih je goste prevažal s turističnim vlakcem in jim poleti pekel čevapčiče.

Murskosoboško sodišče je odredilo, da ga mora pregledati sodni izvedenec, sledil je še pregled pred komisijo za izvedenska mnenja na ljubljanski medicinski fakulteti. Komisija je ugotovila, da je Leljak dovolj zdrav za zapor, zato je moral v ponedeljek na pot na Dolenjsko, kjer utegne ostati vse do leta 2016. Senat mariborskega okrožnega sodišča ga je namreč aprila lani znova obsodil zaradi goljufije. Tokrat na kazen pet let zapora, ker je kot direktor podjetja Avto Ideal med junijem 1995 in septembrom 1996 namenoma oškodoval 448 vlagateljev in povrh še podjetje Pretenzija za skupaj 1,117.497 evrov.

Leljak se je sicer na to sodbo pritožil, če bo postala pravnomočna, pa bo moral v šestih mesecih v celoti poplačati upnike. Toda vlagatelji v Avto Ideal lahko že prej odpišejo svoje terjatve, saj jim Leljak iz zapora ne bo mogel plačati niti evra, ki ga - vsaj tako trdi - tako in tako nima. To mu je lani verjelo celo sodišče in ga je oprostilo plačila sodnih stroškov."

zima.bella

Qa Štorklaš1 (92.37.33.183),

tak dobra novica, da mi jo prosim ponovi, da bom res rezumel in verjel!!!

Arhivski Ljuljak, KOS-ovec,......., odšel v zapor..... na Dob? ... Kolegu Ivanu Janezu delat družbo?? NEVERJETNO!!
Pa tej Evi se mora zmešati!!!

Pa, kdo bo pa zdaj po arhivih kopal???? Pa dokumente lepil, pa na novo zgodovino pisal,.... ej, ej, ej!

kakiberi (nepreverjen)

&Štorklaš...Tvoj Rihtarič pa zna biti v kratkem predmet preiskav zaradi zavestnega nezakonitega poslovanja občine z lokalnim podjetjem SIM. Po vsebini, ki si jo tukaj objavil pa je možno sklepati, da si tudi sodeloval pri pisanju letaka, ki ste ga razmetavali po občini in s tem onesnaževali okolje, kulturne spomenike, cerkve in nenazadnje tudi na pokopališča. Celo mrtve ste pozivali na volišča, da bi volili Rihtariča. Niti do pokojnih soobčanov ne pustite počivati v miru, ampak s svojimi bolanimi idejami in lažmi motite njihov posmrtni mir. Sram vas je lahko!

Štorklaš1 (nepreverjen)

kakiberi,zakaj bi se pa mučil z pisanjem kakih letakov,na tako nizko raven se pa ja ne bom spuščal,prej bi verjel,da ste si to sami namestli,sedaj pa bi radi krivdo naprtili nasprotniku,poznamo mi Leljakovo taktiko,ko je včasih redno pošiljal tako gradivo Radenčanom redno na dom,ko bom imel malo več časa,da najdem na PCju kopijo letaka,jo bom objavil tukaj,da boš videl kaj je pisal Leljak o g.Rihtariču,če bi jaz bil na njegovem mestu bi ga takoj tožil,ker tisti letak je bil za kazensko ovadbo...

Ljudje po celi Sloveniji...VAS bodo počasi zdraharje dali na smetišče slovenske zgodovine ...se prepoznaš kje v spodnjem zapisu...

Janšati = lagati

Janševanje = ponarejanje

Janšizem = vse kar storiš sam, pripišeš drugim.

Janševizem = Oblika diktature. Od komunizma se razlikuje v tem , da v komunizmu resnični komunisti preganjajo namišljene antikomuniste, v janševizmu pa resnični komunisti preganjajo namišljene komuniste. Je vodljiv in ne preveč razmišljajoč osebek, ki strumno in samozavestno koraka za svojim vodjem ali svojim dušnim pastirjem, ali obema hkrati, osebek, ki verjame le tisto, kar hoče verjeti, ostalo pa ga ne zanima ali odmisli, predvsem pa verjame svojemu vodji. Tudi takrat, ali predvsem takrat, kadar oči, ušesa in (raz)um govorijo drugače. Slovencelj ne priznava zgodovine in se od nje ničesar ni pripravljen (na)učiti. Slovenceljna zgodovina ne zanima, on nima zgodovine. Njegova zgodovina se začne, ko mu vodja pove, da se je začela nova doba, novo štetje. Prej je bil le mrak. Slovenjcelj razmišlja tako kot vodja in z njegovo glavo. Slovenjcelj VE, ker vodja VE. Slovenjcelj VE, DA vodja ZMERAJ VE in ima vedno prave odgovore. Slovenjcelj ve, da tudi dokazi niso dokazi, če vodja reče drugače. Ker vodja VE in ZNA za oba.

Zjanšati - prikazati kot nedeljivo celoto nekaj, kar ni med seboj v nikakršni zvezi. Primer - SDS je zjanšal dokument, ki dokazuje....

Pojanšiti - prisvojiti si tuje zasluge. Primer: Janša je pojanšil osamosvojitev Slovenije.

Prejanšiti - spremeniti dejstva.
Primer: SDS je temeljito prejanšila zgodovino SRS.

Prijanšiti si - pridobiti večje premoženje, ne da bi vedeli od kod je prišlo. Primer: Tudi jaz bi si prijanšil kakšnega Volvoja, pa mi nikakor ne uspe.

Odjanšati - užaljeno zapustiti prizorišče. Primer: Černač je odjanšal iz studia .....
Odjanši, odjebi ali *žaljiva vsebina je bila odstranjena* OFF...kakiberi s tvojim Leljakom vred...

krokodil pini (nepreverjen)

Pa ka si tij obsedeni z Janšon??? Vej pa tij se šče znan pašteto bojijš odprejti, ka ti ne bi Janša v skočo!!! Radenčani ste rejsan za lunof, pa nej zatou ka ste Ata Smrka ponovno izvolili, ampak zatou, ka razen ovoga telebana Mira ne vijdite nikoga drujgoga!? Mir van pa sakši den pejnez v iz žepke potegne!!! Či bi bilij pametni bi že v prvon krougi Ficka volili, nej pa Ata Smrka (Rihtariča)!!!

kakiberi (nepreverjen)

Štorklaš - NOČNI FTIČ, Nočni ftiči letali, letake trosili, kamere posnele let nočnega ftiča iz Boračeve, sina Gozdnega škrata Janeka.

serenada (nepreverjen)

kakiberi-Ta komentar ti je zmagal! Pa veš kdo je predsednik društva Nočni ftiči? Predsednik je član znane odvetniške družine, ki baje zelo tesno poslovno sodeluje z Občino Radenci in županom!? Baje je vpleten tudi Joža (pa ne gulikoža) neizvoljeni župan, ki naj bi še v nedeljo klicaril ljudi, da grejo volit samo Leljaka ne smejo obkrožit! To bo še veselo, ko bodo iztavljeni računi in bodo morala gospoda krepko seči v svoje denarnice! Najmanj dva izmed teh ki so hudo kršili volilni molk sta tudi izvoljena v Občinski svet. Zanima me a bosta zaradi svojega nezakonitega početja odstopila?????

kakiberi (nepreverjen)

Nočni ftič - Štorklaš, kaj si se skril? To ti nič ne pomaga! Vsi že vemo kdo si in kakšna je bila tvoja vloga pri teh pizdarijah, ki ste jih skuhali. Zavedaj se, da zgodba še ni končana!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice