Padavine nam bodo očitno spet povzročale preglavice.

Kot je zapisano na straneh Agencije RS za okolje (ARSO), bodo v noči na ponedeljek ob prehodu hladne fronte možna neurja z nevihtami, dolgotrajnejšimi nalivi in sunki vetra. V drugem delu noči bo zapihal močan severni do severovzhodni veter. Dodajajo, da lahko zjutraj v večjem delu države ob močnejših nalivih in nevihtah hitro in močno narastejo hudourniki in manjše reke ter ob tem poplavijo na izpostavljenih mestih ob strugah.

Bralec nam je posredoval zgornjo fotografijo, ki prikazuje, da je toča klestila tudi v Pomurju. Kot smo zaenkrat izvedeli, naj bi med drugim padala v Korovcih, na Cankovi in v Gornjih Črncih.

Po navedbah Centra za sporočanje so ob 22.06 iz Ropoče 10 sporočili, da imajo zaradi močnega naliva polno dvorišče vode in jim ta že teče v hišo. Posredovali so gasilci PGD Ropoča, ki so očistili prepust pred poslopjem in s tem preusmerili vodo vstran od poslopja.

Ob 22:53 so iz Vaneče v občini Puconci javili, da jim v hišo prav tako teče meteorna voda. Posredovali so gasilci PGD Vaneča, ki so očistili prepust pred hišo ter izčrpali vodo iz hiše.

Ob 22.52 so iz Krašč prejeli obvestilo, da je na regionalno cesto v bližini gostilne Beloševič voda nanesla gramoz. Obveščeno je bilo CP M. sobota, ki bo cestišče očistilo.

Nekaj čez 23. uro je v Črenšovcih, in sicer na hiši v ulici Prekmurske čete 140, odkrilo del strehe. Posredovali so gasilci PGD Črenšovci, ki so odkrito streho prekrili s folijo.

Pristojni z Elektra Maribor so sporočili, da je v občini Lendava na območju Gareje 1704 odjemalcev brez električne energije. Napaka je že bila odpravljena. 

Ob 0.35 je v Moravskih Toplicah močno narasel potok Lipnica. Posredovali so poveljnik CZ in delavci komunalnega podjetja Čista narava, ki so potok Lipnica zajezili s protipoplavnimi vrečami v dolžini približno 10 do 15 metrov.

Ob 1.53 je v Tešanovcih, občina Moravske Toplice, poplavilo cesto. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Razmere so tudi v ponedeljek precej kritične, saj je v Dobrovniku začel poplavljati Bukovniški potok. Bralka nam je posredovala zgornje fotografije, pristojni in domačini pa so ze začeli postavljati protipoplavne nasipe, da ne bi prišlo do še večje škode. 

Zaradi narasle vode in vejevja ne morejo odpreti zapornice potoka Ledava v Ivancih. Posredovali so gasilci PGD Ivanci, ki so vejevje odstranili in zapornico odprli.

Ob 14.20 je reka Mura v Gornji Radgoni dosegla 3. stopnjo intervencijskih vrednosti. Pretok je bil 778 kubičnih metrov v sekundi in višina 342 cm. Obveščene so bile pristojne službe, katere so vzpostavile stanje pripravljenosti za ukrepanje. Tako stanje se je vzpostavilo v vseh občinah ob reki Muri, in sicer v Lendavi, Razkrižju, Črešnovcih, Ljutomeru, Beltincih, Veržeju, Murski Soboti, Križevcih, Tišini, Radencih in Apačah.

Gasilci so se odpravili odmaševat prepust na kanalu med Strehovci in Filovci. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Mlinski ulici v Lendavi.

Če imate kakršnekoli informacije ali fotografije, nam jih lahko posredujete na [email protected]

Dogajanje bomo sproti spremljali. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JoJo55 (nepreverjen)

Ge pa je tou slikano ta poplava?

Tea K.

V Tešanovcih.

In reply to by JoJo55 (nepreverjen)

Horgoš (nepreverjen)

To je gvišno v Dobrovniku!

jozekkkkk (nepreverjen)

Zjutraj so bile druge slike priložene članku.

Starejše novice