Danes naj bi kandidaturo za županske volitve v Mestni občini Murska Sobota vložil tudi 26-letn Luka Perš.

Letošnje lokalne volitve v Mestni občini Murska Sobota napovedujejo zanimiv boj. Kandidaturo so že napovedali trenutni župan Anton Štihec, podžupan Jožef Casar in nekdanji prvi mož policije Aleksander Jevšek, medtem ko se o ostalih kandidatih zaenkrat le še ugiba. A tokratne županske volitve bodo postregle tudi z novim, mladim in še nepoznanim obrazom.

26-letnik, ki si želi mladostniško Mursko Soboto

Luka Perš je širši javnosti nepoznan, a sicer precej aktiven, predvsem na športnem področju. Aktiven je kot pomočnik nogometnega sodnika ter zapisnikar v medobčinski nogometni ligi, pa tudi sicer mu je šport blizu. Leta 2011 je pri 23 letih diplomiral na Fakulteti za družbene vede z diplomsko nalogo z naslovom Prispevek kulturnega in civilnodružbenega segmenta k uvedbi demokracije in neodvisnosti Slovenije.

V boj z 202 podpisoma

Kot je napovedal na svoji Facebook strani, bo Luka Perš svojo kandidaturo na upravni enoti vložil danes, po tem, ko mu je včeraj uspelo zbrati zastavljenih 200 podpisov. Za kandidaturo bi mu sicer zadostovalo že 187 podpisov, a si je cilj kljub temu zadal nekoliko višje. Podpise je dober mesec dni zbiral sam. 

V mesto bi vpeljal več življenja

Odkar se je odločil za kandidaturo, na svoji Facebook strani objavlja ideje, ki jih želi uresničiti, v kolikor postane župan. Med drugim se zavzema za asfaltno igrišče v Jakobovem naselju, ureditev gozdne proge za kolesarje, preureditev zapuščenih hiš in poslopij v socialna ali negovalna stanovanja in podobne ideje, s katerimi bi pripeljal več življenja v mesto in primestna naselja, uredil več rekreativnih površin ter ustvaril delovna mesta.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
? (nepreverjen)

Who?..

Vipko
tinka78

Ne razumem. Ljudje si želijo novih obrazov, ko pa jih dobijo, pa jim tudi ne paše.

sk12344 (nepreverjen)

bravo perš!!!:))

paprika (nepreverjen)

tinka78- pa ge zdaj ti vidiš ka ne paše ljudem

gost (nepreverjen)

he, he, neščen biti negativističen ali vseeno. Vse to so idealistične želje, malo skregane z realnostjo.

- Zapuščene hiše majo svoje lastnike (čiglij so zapuščene). Private property lejko ti samo gledaš od daleč. Evo dva primera iz strogega centra MS: Blagovnice v MS, gramozirano parkirišče pri avtobusni. Imata znane PRIVATNE lastnike, ki pa nika ne delajo.

- Župan nemre ustvariti delovna mesta, ker se politika nema kaj mešati v gospodarstvo. Zato izvajamo famozno privatizacijo ge državo umikamo iz gospodarstva (občina pa je podaljšek države). Župan lejko edino pomaga ustvarjati pogoje za prihod podjetij (komunalno opremljeno zemljišče, kak je recimo obrtna cona SOIC). Od komunalnih pogojev naprej pa se župan pa lejko samo slika, ker je od bank in investitorjev odvisno gda do zidali.

- gozdne poti za kolesarje? Neje zakonodaja to v celoti prepovedala? Po čidi šumi do se vozili? Po privatni sigurno nej...

Fajn ka mladi človek kandidejra, vse to so nove izkušnje (kar podpejram), samo ideje so preveč idealistične. Če bi to tak enostavno šlo bi sakše bil župan.

gost (nepreverjen)

- gozdne poti za kolesarje? Neje zakonodaja to v celoti prepovedala? Po čidi šumi do se vozili? Po privatni sigurno nej...

Samo za informacijo, po urejenih kolesarskih poteh je vožnja s kolesi v naravnem okolju dovoljena. Na privatnem zemljišču z dovoljenjem lastnika.

Gost (nepreverjen)

Pogumen mlad človek, ki si se odločil, da se osebno izpostaviš in sam sodeluješ v občinski politiki.
Zahteven izziv za vsakogar, kaj šele za nekoga, ki na novo vstopa v ta svet...
Izkušnja, ki je nepozabna in te bo obogatila in utrdila za prihodnost!
VSE NAJBOLJŠE !

Gost (nepreverjen)

Odranski župan (v našem območju) je poskrbel, da je Cartago pri njih zgradil tovarno.
@ Gost gost (185.17.184.206) ------- Torej župan lahko ustvarja delovna mesta, če je tega sposoben, če zna.

Zelo priročno je uporabljati že znucane floskule, da se država ne sme mešati v gospodarstvo......
Privatizacijo izvajamo zato, ker takrat, ko je bilo vse -naše- smo kradli - sami sebi seveda, in jker ni bilo nikogar, ki bi to preprečil, ker je tudi tisti kradel...naše skupno.....

zima.bella

Jes bi tudi bil župan!!!

0077 (nepreverjen)

More me vrag zejte,malo san ga opazoval pa si je neka san s sebov pogučavo,ja malo me je straj če bi tej bil kakši župan.....sem slišal da so ga že dvakrat dol z igrišča nesle ka je tak pijan sodil tekmo....no ja,ne bi ga volo hvala!

Gladiator.

Nemren ka nebi to objavo... :)

NK AQUA-IŽAKOVCI : ŠNK BAKOVCI

Delegirani prvi pomočnika sodnika na omenjeni tekmi g. Luka PERŠ je prišel na tekmo v slabem fizičnem stanju. Kazal je znake utrujenosti, težava pri govorjenju in zaudarjal po opojnih pijačah.

Glavni sodnik tekme je ocenil, da g. Luka PERŠ ni v stanju normalno opraviti svoje naloge, zato je odločil, da se tekma odigra brez prvega pomočnika sodnika in tako tekmo odsodita dva sodnika.

Prekršek po 24 čl. DP NZS.

Delegirani sodnik g. Luka PERŠ lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o zgoraj navedenih nepravilnostih na tekmi.

Prav tako se g. Luka PERŠ preda v postopek MDNS M. Sobota.

Gost (nepreverjen)

Dečko ma malo premalo delovnih pa življenskih izkušenj, ka bi lejko bil župan.Če bi pa slučajno po čudeži grato župan, pa bi ga soboški strici iz ozadja preci hitro navčili što vodi soboto. Župan definitivno nej.

gost (nepreverjen)

Glede na nekatere objave (sodil pijan)je Perš začel spoznavati neprijetne strani kandidature. Če ti najdejo slabo točko (afero), te medijsko raztrgajo. Če ne, si jo pa izmislijo ali pa ustvarijo Pljuvalnik.com.

Se samo meni zdi, da je Perš pravkar dobil prvo lekcijo volitev.

špej

očitate 26-letnike idealizem je čista na meste. pa fala bauge, ka je tak. v toj županski tekmi in politično-vrednostni konstelaciji ostalih kandidatov, je idealizem vsekakor zdrav in potreben! zakoj? zato ka odpira relevanta vprašanja in tematike (četudi včasih preko rešitev, ki so mogoče nerealna). dejstvo je, ka mlado oko vidi načik, kak starejše.

zato podpiran Luko in se veselin intervjujov in soočenj, ge mo, vüpan ka, čüle tüde "trečo", osvežujočo stran medalje.

ne razmin pa povoda teh osebnih diskreditacij? iskreno me zanima, zakoj takšna objava? mogoče koga iskreno skrbi za dobrobit občanov in mestne občine, ka de kak novi žuapn ger slučajno prišo pijan vodit sejo? "Nemren ka nebi to objavo" me nekak ne zadovolji.

ka je napravo napako (pa tau nej zadnjo), je jasno in vüpan, ka se je kaj navčo s toga.

goska (nepreverjen)

podpiram te , čeprav nimaš dejanskih možnosti ,
kako ti lahko pomagam ,
zavoziti nimaš kaj dosti !

gost (nepreverjen)

@Špej, idi na Pljuvalnik.com, če ščejš viditi ka so diskreditacije. Tisto zgoraj je bilo še nežno...

gnida (nepreverjen)

Pa ite pa štihece iščite napake... pa tau ka je of napisal... saj je nej sodo tekme, tak ka je nika nej zavozo... je pač 4. sodnik sodo tekmo.... če ne vejte o kon se ite ne trosite bedarij....

kuku900 (nepreverjen)

Ja resno velki prekršek ka se je napil pa nej mogel soditi tekme v "kukorca" ligi!!! Zaradi toga je nej sposoben, itak ka nej... sralašje, malo poglednite grehe zdajšnje oblasti pa greh morebitnih kandidatov!!! Pa te te vidli ka pomeni nesojenje v 5.ligi!!! Luka Perš- mladi si, ambiciozen, pošten, ne daj ka te pokvarijo, idi pa razturaj, faušnim sralašom tu gor pa se lepo nasmej!

pap (nepreverjen)

gnida ne pametuj bil je delegiran kot pomočnik glavnemu in po ugotovitvi stanja porša sta tekmo odsodila dva sodnika,kje si pa ti videl da so v tej ligah delegiranih štirje sodniki--sicer me to ne moti pri dotičnem ,moti me tvoja neresnično pametovanje

ajta (nepreverjen)

Pravi moški se more tu pa tan napiti pa ka je tou takšoga.Vsi političari pigejo
vsi pa tudi političarke samo zdaj je grato problem ka se šče drogerajo te so pa vsega krivi psi.

Gost (nepreverjen)

Mali pizdun brez pameti bi bil župan. Marš u tri p----

čnelovčar ka … (nepreverjen)

Spominjaš me na KRAMBERGERA Perš tak ka bi bokše bilo ka bi tij pa Celec pizdo lizec sedela na ledavi pa trnke namakala oh CELEC CELE Voda ti v grlo tečej srmak.

Mira

Saj bi bilou fajn vidite nouve obraze, ali ... Fali njeme znanja, izkušenj.
Pa tüdi vole nema glij preveč ...
http://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/murska-sobota-obcina-s-tezavami-a-z-…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice