V soboto, 26. julija 2014, se bo od 12. ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče odvijala športno-rekreativna prireditev Švicanje 2014, ki velja za pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture.

Osrednji del Švicanja 2014, ki ga organizira Klub mladih Turnišče, predstavljajo športne igre v nogometu na vodi, odbojki na mivki in ulični košarki. V KMT pričakujejo več kot 100 tekmovalcev iz celotne Slovenije, prijave pa se zbirajo na elektronski naslov [email protected] do petka, 25. julija, do 22. ure.

Poleg športnega dela projekta bodo KMT-jevci poskrbeli še za ustvarjalne delavnice, kjer boste lahko svoji domišljiji prepustili prosto pot. Na Švicanju bo potekala tudi predstavitev zdravih napitkov, ki bodo tekmovalcem in vsem ostalim obiskovalcem Švicanja dali še več moči. Posebej zanimiv bo »slackline« oziroma atraktivno hojo po elastični vrvi, kjer lahko vsak preizkusi svoje ravnotežje.

Letošnje Švicanje bo potekalo tudi v večernih urah. Za dobro vzdušje in prijetno druženje bodo poskrbeli Unicum, Julie & The Diamonds in Sončna uprava. Unicum so mlad 4-članski band, ki je letos izdal svoj prvi album »Molotov Cocktail«, preigravajo pa zanimivo mešanico funka, rocka, metala in rapa. Tudi skupino Julie & The Diamonds sestavljajo mladi glasbeniki, ki igrajo mešanico popa in rocka, imajo pa že tudi svoje avtorske pesmi. Skupina Sončna uprava pa velja za najboljši rock band v Pomurju in bo zagotovo vroče dogajanje na Švicanju pripeljala do vrhunca.

Klub mladih Turnišče Švicanje organizira že deveto leto zapored. Projekt tako postaja tradicionalen in se je dobro prijel tako v domačem kot tudi v širšem prostoru. V Klubu mladih Turnišče KMT se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, pomembno jim je tudi povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami in prirejanje kulturnih ter športnih prireditev za mlade oziroma ostale občane.

PR prispevek

Tagi

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sencna neuprava (nepreverjen)

Sončna uprava najboljši band v prekmurju? ka ste jih kdaj že sploh slišali? malo bole poslišajte.

juvekman

Tij pa malo normalno prešti :)

odbojka (nepreverjen)

koliko pa je prijavnina? naprimer za odbojko?

Tea K.

Starejše novice