V Mali Nedelji raste nov hotel

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

V Mali Nedelji raste nov hotel

V Mali Nedelji pri Ljutomeru se bo po slabem letu od odprtja hotela aMord odprl nov hotel Bioterme, vreden 9 milijonov evrov. Gradnja hotela s štirimi zvezdicami bi se naj zaključila v maju, tako da pričakujejo prve goste že v mesecu juniju. Zaposlitev bo dobilo od 30 do 35 ljudi.

Gostom je na voljo 49 dvoposteljnih in 7 enoposteljnih sob, 7 junior suit ter 2 apartmaja. Po besedah vodje hotela, Jožice Rihtarič, bo optimalna zasedenost hotela 133 gostov na noč. V hotelu bo hotelska restavracija, a la carte restavracija s posebno ponudbo, večnamenska dvorana opremljena z multimedijo za konferenčno seminarske dogodke ter tudi banketna dvorana za posebne prireditve in praznovanje, ki bo sprejela približno 200 oseb. Ob banketni dvorani je predvidena vinska klet, v kateri bo možno okušati priznana vina tukajšnjega vinorodnega okoliša.

Hotelski gostje bodo imeli dostop do vodnih površin, ki bodo na voljo le njim, koristili pa bodo lahko tudi že obstoječi 2000 kvadratnih metrov velik vodni park, z zdravilno termo-mineralno vodo. V ponudbo bosta vključena še fitnes in wellness center, v termah pa si še prizadevajo, da bi svojim gostom v prihodnosti lahko ponudili tudi fizioterapevtske storitve in se tako preoblikovali v zdravilišče.

Od 9 milijonov tudi nekaj denarja iz evropskih skladov

Investicija je vredna dobrih 9 milijonov evrov, družba Segrap pa bo za nadaljevanje oziroma zaključitev gradnje pridobila tudi nepovratna sredstva Evropske unije v višini okrog 4 milijone evrov. Segrap je sicer že v letih od 2002 do 2008 izvedel dve fazi gradnje Bioterm, ki sta obsegali izgradnjo zunanjega in notranjega bazenskega kompleksa z wellness centrom in gostinskimi objekti. Skupna vrednost investiranih sredstev do leta 2008 znaša nekaj čez 9,6 milijona evrov. V Biotermah pravijo, da se bo investicija zagotovo povrnila, vendar je težko napovedati v kolikšnem času, saj je povrnitev investicije odvisna od ponudbe na trgu, konkurence ter gospodarskega stanja v Evropi, predvsem pa v sami Sloveniji.

Zaposlitev bo dobilo od 30 do 35 ljudi

Glede na to, da v mestu Ljutomer stežka shaja že en sam hotel, nas je zanimalo, kako bosta na tako majhnem področju in še to na podeželju shajala dva povsem nova hotela, ki se še le pričenjata uveljavljati. V Biotermah odgovarjajo, da »se ne bomo zapirali oziroma gradili visokih plotov okoli našega kompleksa. Nasprotno, tesno bomo sodelovali z okolico. Kraj Mala Nedelja se razvija v novo nastalo turistično destinacijo, domačini pa bodo s tem dobili večjo možnost zaposlitve«. V hotelu bo sprva zaposlenih od 30 do 35 ljudi. »V tem prostoru bomo s svojo ponudbo edinstveni, saj se nahajamo v neokrnjeni naravi, kjer v bližnji oziroma daljni okolici ni nobene industrije, ki bi lahko bila moteča za sproščujoč oddih, za vesele počitniške dni«, dodaja Jožica Rihtarič.

Hotel grajen po ekoloških standardih

Hotelske storitve bi naj bile okolju prijazne, že v fazi gradnje pa se upoštevajo ekološki standardi – t.i. »Eko marjetica«. Eko marjetica je od leta 2003 uradni znak Evropske unije za okolju prijazne turistične namestitvene obrate in je bil oblikovan kot priznanje turistom in turističnim namestitvenim zmogljivostim, ki spoštujejo okolje. Gre za uradno priznano in spoštovano znamko, ki temelji na strogih in zanesljivih merilih ter zagotavlja okoljevarstveno uspešnost, podjetja, ki so pridobila znak za okolje EU, pa s tem uradno veljajo kot dokazljivo okolju prijazna na svojem področju. Podjetja z »eko marjetico«, bi si tako naj prizadevala za manjše onesnaževanje zraka, bolj varčno rabo energije in drugih naravnih virov ter manjše onesnaževanje okolja in okolice, v ponudbi prehrane pa bi naj uporabljala organsko pridelano hrano. V praksi bodo to v Mali Nedelji udejanjili tudi s tem, da bodo energijo za delovanje hotela ustvarjali s pomočjo sončnih elektro sistemov za centralno ogrevanje (fotovoltajka).
 

Maja Klemenčič
sreda, 14 April, 2010 - 12:28 Osveženo: 14. April 2010 - 12:28

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

Komentarji

itak

...Mala Nedelja de gratala VELKA TURISTIČNO GOSPODARSKO RAZVITA NEDELJA... čestitke pri takšon načrtnon razvoji kraja...se vijdi, ka lejko napravi PRAVI KAPITAL, nej pa politično bluzenje kak v nešternij dr"jgij sredijnaj v našoj regiji...b"ltinčarje že majo več kak 50 lejt vrtino z najboukšov termalnov vodouv deleč okroug,...PA KA NJIN TOU VALA ČI PA JE TA VRTINA ZAPLOMBEJRANA, OKROUG IN OKROUG PA GRMOVJE PA VISIKA TRAVA, KA SE JA NAJ NE VIJDI GE PEJNEZ NAKLI LEŽIJ...!!!???...
SRAMOTA ZA B"LTINSKO POLITIKO, KA NE VEJ NAJTI INVESTITORA ZA TAKŠE PROJEKTE; PRED VOLIJTVAMI DO PA SI ŽUPANSKI KANDIDATI NARODI OBEČAVALI, KAK DO Z V"TRIŠNJIN DNEN MELI NAJLEPŠE TOPLICE DELEČ OKROUG, PA KA TA SE CIDIJLA SAMO MED PA MLEJKO...!!!...!!!...

+1
-1
-1
kevinjames

V sloveniji se nismo skapirali, da je v turizmu velik potencial..... Zal...

+1
+1
-1
xandrej

Pürga go!:-) iden za vikend ta f toplice.

+1
0
-1
spss

itak opet na pamet jeli ??? v Beltincaj se dela največji kompleks rastlinjakov v Sloveniji keri do ogrejvani s toplo vodo iz te vrtine. Trenutno pa stvar stoji že skoraj 2 leto, ker je občina in upravna enota malo zahinavla in je trbelo delati določene spremembe. Bo se pa v kratkon začalo graditi !

Nazaj k temi: Pohvalno - to je pravi razvoj ki ga naši kraji rabijo !

+1
-1
-1
itak

spss&
...rastlinaki, pa pridelava šalate eli pa baračnic je kmečko-gospodarska... t" se pa gučij o turizmi in či ti je nej jasno se za turizem n"ca nižiža temperatura vode kak za rastlinjake, taka je mouč obej dejavnosti razvijati vzporedno,...pa ti svet"vlen, ka tij ne lapaš na pamet, pa ka si v svojoj tikvači papere po vrsti skladeš, pa te šče s tebe mogouče kaj grata, pa boš na jesen kandidejrau za župana...!!!...

+1
-1
-1
itak

se dopunin, pa popravin... ...je kmečko-gospodarska dejavnost...t" se ...

+1
0
-1
spss

žaljanje samo žaljenje na tem forumu - moderatore prosen ka se post od itaka zbriše - ker žalite pa lidij nej trbej !

ka ti odgovrim čeglih san najprle nej štel ! Ti si pravo ka se nikaj ne dela s tisto vrtino in te san ti jes pravo ka se pripravlja velik projekt. O ton zakoj pa vrtina nej bila dosedaj izkoriščena pa je že drujga tema !

Kakšna voda se ge nuca, kakšna temperatura, ter kakšno mikro-okolje je v rastlinjakih pa mi nej trbej pravti ka poznam te stvari !

ps. če pa boš poiskal investetitora v toplice v Beltincaj pa mo te z veseljem podprl na jesenskih volitvaj za župana!

+1
+1
-1

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

V živo na Sobotainfo